Vučić: “Ovu godinu završićemo sa BDP-om oko 52 milijarde evra”!

Kaže da je pobednički put Srbije, od koga neće odustati, da Srbija može da sustigne i pretekne druge zemlje u apsolutnom iznosu BDP-a i da je po tome već i prestigla Sloveniju po prvi put.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas posle podne u Istanbul, čime je počela njegova poseta Turskoj.

Kako je najavljeno, Vučić će se u Istanbulu sastati sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

“Baš im hvala, lepo su primetili šta je sve Srbija kupila od naoružanja”, rekao je Vučić večeras za Pink, govoreći o kampanji koja se protiv njega vodi u hrvatskim medijima.

“Najviše ih muči naša ekonomija, ali odbrana zemlje je veoma važna”, rekao je predsednik Srbije.

“Godine 2013, ili 2012, ili 2014, ne znam tačno godinu ali znam cifre, ukupan BDP Srbije bio je 32,9 milijarde evra, a u isto vreme u hrvatski BDP je bio 47,9 milijardi evra”, rekao je Vučić i naglasio: “I jedni i drugi ovu godinu završićemo na oko 52 milijarde evra.” “Zašto bi neko to voleo”, upitao je Vučić.

Kaže da je pobednički put Srbije, od koga neće odustati, da Srbija može da sustigne i pretekne druge zemlje u apsolutnom iznosu BDP-a i da je po tome već i prestigla Sloveniju po prvi put.

Kada je reč o CG kaže da smo i ranije imali veći BDP i to u odnosu sedma prema jedan, dok je taj odnos sada 13 prema jedan na strani Srbije.

“Želimo da i oni rastu strahovitom brzinom i zaista želimo najboje odnose i ja sam uvek spreman da razgovaram sa svima”, poručio je Vučić.

Turske investicije

“Sa Erdoganom će se pričati sutra o auto-putevima, dok večeras idem na večeru sa investitorima”, rekao je Vučić.

“Juče sam razgovarao sa 14-15 investitora iz Turske u Srbiji”, kazao je.

“Jedan od njih je investirao u Mali Zvornik, zaposlio je 160 ljudi, ima planove još da zaposli do 300 ili do 500, u zavisnosti od toga šta mi planiramo u tim okolnim opštinama”, rekao je predsednik Srbije.

“Razumete li šta to znači u tim sredinama, tolika radna mesta, ne možete tamo dovesti Boš i Simens”, naglasio je dodajući da su tamo važni manji investitori.

“Imamo sve više turskih građana koji dolaze u našu zemlju, izvanredni zanatlije, mesari, kuvari…” , kazao je predsednik Srbije i objasno da dolaze jer imamo manjak zanatlija ali da nam povećavaju BDP.

B92/Tanjug

Check Also

Kirbi: Ukrajina ponovo gubi teritorije, povlačeći se, zbog nedostatka granata!

Bela kuća zvoni na uzbunu, ponovo najavljujući veoma žalosno stanje ukrajinske vojske, koja je izgubila …