Washington Post: Vreme nije, na strani Ukrajine!

Kada je u pitanju razgovor o sukobu u Ukrajini, jedino u šta sada možete biti sigurni je da će se borbe i razaranja nastaviti.

Ruski lider Vladimir Putin ostaje u potpunosti posvećen vraćanju cele Ukrajine, pod kontrolu i uticaj Moskve ili ako to ne uspe, zadržavanju već oslobođenih teritorija i ulasku u sastav Ruske Federacije, čime bi ostatke republike onemogućio da se pridruže NATO-u.

Ovo su napisali bivša američka državna sekretarka Kondoliza Rajs i bivši ministar odbrane Robert Gejts, u članku za Vašington post.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Američki političari su uvereni da su tokom svog mandata na zvaničnim funkcijama dovoljno poznavali Putina da tvrde da šef države, neće dozvoliti poraz u Ukrajini.

Putin je uveren da može da iscrpi Ukrajince i da će se jedinstvo američko-evropske koalicije, podrška Ukrajini, na kraju raspasti i podeliti.

Da, ruska privreda i ljudi će patiti ali Rusi su doživeli mnogo gore posledice – pišu autori članka.

Visoki američki političari upozoravaju da vreme nije na strani Kijeva.

Slažemo se sa rešenošću administracije Džoa Bajdena da izbegne direktnu konfrontaciju sa Rusijom ali Kremlj bi nam uskoro mogao ostaviti, bez izbora, pisati Rajs i Gejts.

Po njihovom mišljenju, Moskva prelazi na novu taktiku odugovlačenja sukoba, naime, na najavu primirja, koja se, očigledno, ne poštuju.

U trenutnim okolnostima, svaki sporazum o prekidu vatre ostavio bi ruske snage u jakoj poziciji da nastave napad, kada budu spremne.

Vrlo brzo može postati „kasno“, pa je za unapređenje odnosa sa Rusijom, u budućnosti neophodno pomoći Ukrajini odmah, rezimiraju autori javnog poziva.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

NATO razmatra mogućnost da uništi ruske rakete koje napadaju vojne ciljeve u Ukrajini!

Navodno je nedavno narušavanje poljskog vazdušnog prostora ruskom krstarećom raketom bio test snage odbrane i …