Boško Obradović: “Željko Mitrović duguje za porez 250 miliona dinara”

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović rekao je danas da prema njegovim informacijama vlasnik TV Pink Željko Mitrović duguje državi za neplaćeni porez nekoliko njegovih frimi i za njegov lični porez više od 250 miliona dinara.

Obradović je na konferenciji za novinare u Čačku postavio pitanje Poreskoj upravi da li je to tačno, ako jeste – ko štiti Mitrovića od neplaćanja poreza i ko mu, uprkos tim dugovima, daje državne subvencije.

– Ako je tačno da Mitrović za porez državi duguje 250 miliona dinara, odnosno više od dva miliona evra, onda je to najbolji dokaz kako funkcioniše korumpirani sistem u Srbiji i kako su kao “beli medvedi” zaštićeni svi oni koji verno služe ovoj vlasti, pa i njihove kriminalne i koruptivne radnje – rekao je Obradović.

Obradović je dodao da pretpostavlja da će, ako su tačni podaci o dugovima Mitrovića, i on i Poreska uprava negirati te navode i pokušati da “ispeglaju podatke”, ali da se nada da istraživački novinari kojih, kako je rekao, još uvek ima u Srbiji to neće dozvoliti.

– Takođe sam svestan da ću zbog ovoga doživeti novi krug medijske satanizacije na TV Pink. To je cena koja mora da se plati u borbi za promenu ove vlasti i čitavog korumpiranog političkog sistema koji ovde traje 30 godina, a čiji je jedan od simbola upravo Željko Mitrović, ljubimac svih vlasti od JUL-a, preko DOS-a do SNS – rekao je Obradović.

On je dodao da su i ranije Mitrovićeve firme imale ogromne dugove prema zaposlenima i državi za porez, ali da je vlast to uvek prikrivala i omogućavala mu različite reprograme i izbegavala da ga kazni.

– Zbog presudne uloge TV Pink u pozitivnoj propagandi aktuelne vlasti i negativnim kampanjama protiv njenih političkih protivnika koje traju 24 sata dnevno, Željku Mitroviću je oprošten svaki zločin, kriminal i neplaćanje poreza.

On je dodao da je Mitrović imao metode kojima je izbegavao da plati porez, a uspevao da dobije državne subvencije, što je ocenio kao “skandalozno”.

– To je rađeno uz pomoć stare oprobane prevare da se zatvara jedna, a otvara nova firma na koju se prebacuju zaposleni i onda ta nova firma potražuje pomoć od države jer ona stara to ne bi mogla zbog nagomilanih poreskih dugovanja – rekao je Obradović.

On je dodao da je u Srbiji potrebna kompletna promena politilkog sistema koji je prema njegovoj oceni korumpiran.

– Građani Srbije su željni pravde i prave političke promene desiti onda kada Željko Mitrović bude završio u zatvoru, a TV Pink bude oduzeta nacionalna frekvencija i zabranjen rad – rekao je Obradović.

(Beta)

Check Also

Blumberg: Valutne rezerve centralnih banaka, postale su oružje!

Praksa korišćenja deviznih rezervi kao oružja uvođenjem sankcija, jedan je od glavnih rizika, po sigurnost …