Izrael prinuđen da traži zaštitu od Rusije! – Netanjahu već dobio sumnjivi paket!

Sumnjiva koverta je poslata u kancelariju izraelskog premijera Benjamina Netanjahua i predata je zvaničnicima odbrambenog establišmenta na testiranje, saopštio je PMO.

Pakovanje je bilo umrljano uljnom supstancom, što je podstaklo sumnje da bi moglo da sadrži opasne materije.

Očišćeno je nakon kratkog pregleda od strane policijske jedinice za uklanjanje, izvestio je Jerusalem Post.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Obezbeđenje premijera Benjamina Netanjahua pronašlo je u nedelju popodne sumnjivu kovertu adresiranu na kabinet premijera, za koju su sumnjali da je poštanska bomba.

Koverta je prošla bezbednosnu proveru i rendgenski pregled pri ulasku u kancelariju, a prateći ove mere predostrožnosti, čuvari su verovali da se u koverti nalazi eksploziv.

Policijska jedinica za uklanjanje bombi pregledala je sumnjivu kovertu, da bi otkrila da u njoj nema opasnog materijala.

U oktobru su dve poštanske bombe poslate iz Jemena u sinagoge u oblasti Čikaga.

Bombe su imale obeležja militantne grupe Al Kaida ili njene podružnice Al Kaide na Arapskom poluostrvu, rekli su zvaničnici američke odbrane.

U februaru je distribucija pošte zaustavljena širom Izraela, nakon što je koverat sa eksplozivom pronađen u pošti u severnom gradu Migdal Haemek.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …