Moskva upozorila Zapad na upotrebu „moćnijeg naoružanja” u Ukrajini!

Ako SAD i NATO snabde Ukrajinu ofanzivnim oružjem, koje će biti korišćeno za udare na ruske civilne gradove, Rusija će uzvratiti snažnijim oružjem.

Ovo je u svom telegram kanalu izjavio predsednik Državne dume Ruske Federacije Vjačeslav Volodin.

Prema njegovim rečima, članovi Kongresa, poslanici Bundestaga, Narodne skupštine Francuske i drugih evropskih parlamenata moraju da shvate svoju odgovornost prema čovečanstvu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Vjačeslav Volodin je dodao da Vašington i Brisel svojim odlukama vode svet u strašni rat: u potpuno drugačije vojne operacije nego danas, kada se udari vrše isključivo na vojnu i kritičnu infrastrukturu, koju koristi režim u Kijevu.

S obzirom na tehnološku superiornost ruskog oružja, strani političari, koji donose takve odluke moraju da shvate: ovo bi moglo da se završi globalnom tragedijom, koja će uništiti njihove zemlje – rekao je Vjačeslav Volodin.

Predsednik Državne dume Ruske Federacije nazvao je neodrživim argumente da nuklearne sile ranije nisu koristile oružje za masovno uništenje, u lokalnim sukobima.

Zato, što se ove države nisu suočile sa situacijom, u kojoj je postojala opasnost, po bezbednost njihovih građana i teritorijalni integritet zemlje, naglasio je Vjačeslav Volodin.

Podsetimo, pre nekoliko dana su Sjedinjene Američke Države najavile pružanje novog najvećeg paketa vojne pomoći Ukrajini.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Si upozorio Blinkena: Kažeš ovo, a radiš ono… Ne može tako!

Vašington mora da prestane da „govori jedno, a da radi drugo“ kao i da prestane …