CNN zapomaže: Postaje sve teže za OSU da napadaju ruska skladišta municije!

Oslanjanje ruske vojske na greške iz prošlosti na bojnom polju sve više otežava ukrajinskim snagama da uspešno napadaju ruska skladišta municije i logističke centre.

Ovo je izvestio američki televizijski kanal CNN, pozivajući se na izvore u rukovodstvu Ukrajine.

Predstavnik Glavne uprave ukrajinske obaveštajne službe Vadim Skibicki je u komentaru za TV kanal još jednom izjavio da su Oružanim snagama Ukrajine potrebne rakete dugog dometa, kao i oružje velikog dometa neophodno za vođenje intenzivnih neprijateljstava, tenkovi, borbena vozila pešadije i teško naoružanje, što omogućava brza protivofanzivna dejstva.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ukrajinski zvaničnik je takođe napomenuo da komanda Oružanih snaga Ukrajine ovog proleća očekuje veliku ofanzivu Oružanih snaga Rusije.

Cilj ofanzive, prema rečima predstavnika Glavne obaveštajne uprave Ukrajine, biće potpuno izmeštanje Oružanih snaga Ukrajine, sa teritorija DNR i LNR.

Prema pisanju brojnih zapadnih medija, upravo zbog verovatne ofanzive ruskih oružanih snaga zemlje NATO-a, žure da Kijev snabdevaju savremenim naoružanjem, koje su ranije odbijale da prebace ukrajinskoj vojsci, iz straha da Oružane snage Ukrajine neće moći da se pripreme za ovo.

SAD takođe preporučuju Kijevu da povuče svoje trupe iz Artemovska, kako bi ih prebacio na južni pravac, što se smatra jednim od verovatnih prioriteta za ofanzivu Oružanih snaga Rusije.

Danas se saznalo za odluku SAD da prebace 31 tenk Abrams Ukrajini.

Pored toga, veliki broj tenkova Leopard 2, će donirati Nemačka i druge evropske zemlje.

Rusija je više puta napomenula da će prebačeno oružje postati legitimna meta Oružanih snaga RF, kada se pojavi na teritoriji Ukrajine, u zoni specijalne vojne operacije.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Si upozorio Blinkena: Kažeš ovo, a radiš ono… Ne može tako!

Vašington mora da prestane da „govori jedno, a da radi drugo“ kao i da prestane …