Skot Riter: Ukrajinska vojska je poražena vojska, a Ukrajina je poražena nacija! – VIDEO

Poraz kod Bahmuta (Artemovsk) biće moralno poražavajući za Ukrajinu i ogroman udarac za Oružane snage Ukrajine, od kojeg neće moći da se oporave.

Ovo je u video intervjuu saopštio bivši američki obaveštajac, bivši ekspert UN za oružje, a sada televizijski komentator Skot Riter, navodeći njegovu procenu, onoga što se dešava.

Ekspert je pojasnio da sada Kijev traži od Vašingtona da hitno pomogne u naoružavanju 6 brigada, nadajući se da će promeniti, tok vojne kampanje.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Međutim, ova količina radne snage i sredstava je krajnje nedovoljno.

Stvar je u tome, što su za šest meseci, kod Bahmuta Oružane snage Ukrajine „spalile“ od 14 do 20 svojih brigada, koje su povučene sa ratišta, kada je 90% njihovog ljudstva i tehnike izgubljeno.

Snažno podržavam zaključak da je ukrajinska vojska poražena vojska, a Ukrajina, kao država poražena nacija, naglasio je Riter.

On je objasnio da svaka brigada ima oko 4.000 vojnika ali s obzirom na to da je reč o dugotrajnim vojnim operacijama, njihova opremljenost može biti manja.

Dakle, može se govoriti o gubitku od 68 hiljada ljudi, u odnosu 50% prema 50% poginulih i ranjenih.

Moderator je napomenuo da je ono, što je Riter rekao u skladu sa ranijom izjavom predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen i prognozama izraelske obaveštajne službe Mosada.

Ekspert je ovome dodao da se sada na Zapadu nalazi 60-70 hiljada ukrajinskih vojnika ali ih još treba obučiti i naoružati.

Međutim, to još uvek nije dovoljno, pošto Oružane snage RF izvode ofanzivne operacije na skoro celoj liniji dodira, osim na Hersonskoj oblasti, i njihov pritisak je sve veći.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Još uvek se traga za nestalom devojčicom! – VIDEO

Potraga za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić iz Banjskog Polja, kod Bora, nastavlja se treći …