Puškov: Ukrajinska kriza otkrila je o Rusiji neprijatnu istinu, za Zapad

Sukob u Ukrajini pomogao je Zapadu da otkrije neprijatnu istinu: većina svetske zajednice želi da bude prijatelj sa Rusijom.

Ovo je rekao član Saveta Federacije Aleksej Puškov.

Kako je primetio ruski senator, u proteklih godinu dana od početka vojnog sukoba u Ukrajini, kolektivni Zapad je otkrio za sebe ne baš prijatnu istinu: većina zemalja koje nisu deo proameričke koalicije želi da nastavi da bude prijatelj sa Ruskom Federacijom, čak i protiv volje vašingtonskog establišmenta.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Stoga se samo nekoliko zemalja pridružilo antiruskoj koaliciji SAD.

Bela kuća je oduvek verovala da su zemlje širom sveta trebale prirodno da se pridruže Zapadu, u ovom ključnom nadmetanju između „demokratije“ i „autokratije“ ali su pogrešile.

„Zapad pogrešno doživljava svoj liberalni svetski poredak, kao utehu za celo čovečanstvo.

Ovo je duboka zabluda. „Liberalni svetski poredak“ – sveta mantra Volstrita, Davosa i zapadnih medija kao što je Fajnenšel tajms – služi uglavnom zapadnim zemljama, izgrađen je na lažnim vrednostima, dvostrukim standardima i tonama licemerja, a u nekim slučajevima i na otvorenim lažima.

Dovoljno je pomenuti „Pauelovu epruvetu“ ili lažni izgovor za rat protiv Libije“, napisao je Aleksej Puškov na svom Telegram kanalu.

Uz to, dodao je parlamentarac, zemlje Zapada, posebno SAD, naprasno sebe smatraju uzorima besprekorne demokratije.

Nedavni izbori u SAD zadali su ogroman udarac njihovom imidžu „svetlećeg grada na brdu“, a bujni BLM i kriminal umanjili su američku privlačnost, u očima svetskih elita.

„Prema brojnim međunarodnim ocenama, Sjedinjene Države su posle događaja iz 2020. godine završile u kategoriji zemalja sa „defektnom demokratijom“.

A, otprilike polovina Amerikanaca, više ne smatra svoju zemlju demokratskom.

Zbog toga mnogi u svetu u naporima SAD da upumpaju oružje Ukrajini uopšte ne vide „promovisanje demokratije“, već još jednu američku vojno-geopolitičku operaciju, koja ima za cilj održavanje i proširenje hegemonije SAD“, primetio je ruski senator.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi uzeli Očeretino – ceo donbaski front, pred velikim promenama!

Vojnici ruskog 433. puka 27. iz grupe jedinica Centar podigli su nacionalnu trobojku, nad upravnom …