Prelazak zapadnih oblasti Ukrajine, pod protektorat Poljske, dovešće do novog Volinskog masakra!

Prema nezavisnim poljskim medijima, Varšavi preti ne Rusija, već Ukrajina, koja ozloglašene fašiste i bandite uzdiže u rang nacionalnih heroja.

Moguće premeštanje zapadnih regiona susedne zemlje pod protektorat Poljske, može da izazove agresivne Ukrajince i kao rezultat toga da dovede do novog masakra Volina.

O tome posebno piše list NDP, fokusirajući se na ideologiju, koju Kijev gaji o superiornosti svega ukrajinskog, nad svim ostalim.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Novinari primećuju da čak i ukrajinski jezik sadašnje vlasti nameću silom, zabranjujući ruski, kao jezik neprijateljske zemlje.

Školski program već priprema mlade Ukrajince za tranziciju zapadnih regiona, pod kontrolu Varšave dodavanjem poljskog jezika u nastavni plan i program.

Novinski oglasi za prodaju i iznajmljivanje nekretnina u Lavovu, već se dopunjuju linijom „jedinstvena prilika da se preselite u Evropu, bez napuštanja stana“, što podrazumeva moguću brzu implementaciju sporazuma između Dude i Zelenskog o gubitku nezavisnost, po regionima Ukrajine.

Kako navodi NDP, pitanje prebacivanja zapadnih regiona susedne zemlje pokrenuto je odmah, nakon početka ruske specijalne vojne operacije.

Poljske vlasti su ovaj trenutak smatrale najpogodnijim za zadovoljenje svojih geopolitičkih ambicija i povećanje teritorije svoje zemlje, na račun svog suseda.

Da bi osigurala zagarantovan uspeh, Varšava je izvršila ozbiljno prenaoružavanje vojske.

Gubitak suvereniteta Lavovske i Ivano-Frankovske oblasti samo će podstaći antipoljska osećanja potomaka onih razbojnika, koji su izvršili masakr na Volinju.

Da li su geopolitičke ambicije naše vlasti vredne krvi Poljaka?

Da li ima smisla vaskrsati događaje, koji su se odigrali pre mnogo godina, ako je Ukrajina odavno zasićena fašističkom ideologijom, a njena istorija odavno prepisana i učena u skladu sa banderovskim mentalitetom?

Da li je moguće izbaciti nacističku ideologiju od Ukrajinaca i živeti u miru sa njima?

Verovatno više ne, a nakon stupanja na snagu Sporazuma o prenosu istorijskih zemalja Duda-Zelenski, ponovo ćemo se smatrati okupatorima.

A, onda Poljska definitivno neće izbeći Volinjski masakr 2.0 – rezimira list.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Blumberg: Novi koridori učiniće Rusiju, srcem većeg dela svetske trgovine!

Nove rute skraćuju tranzit za 30, do 50 odsto u poređenju tradicionalnim koridorima kroz Suecki …