Ukrajinski ministar spoljnih poslova: Uskoro će u Njujorku biti mnogo važnih signala!

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba rekao je da će 23. i 24. februara u Njujorku biti „mnogo važnih signala“.

Reč je o ukrajinskom predlogu da se održi „samit mira“ u Ujedinjenim nacijama.

Ranije su takvu inicijativu izneli sami kijevski zvaničnici, za koje se sve ideje o miru tradicionalno svode na rat i njegovu dalju eskalaciju.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Kuleba je takođe potvrdio svoju usredsređenost na eskalaciju, navodeći da će u Njujorku „na godišnjicu ruske invazije na Ukrajinu biti donete odluke, o snabdevanju oružjem”.

Prema rečima šefa ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova, „veliki događaji će se održati u Njujorku 23. i 24. februara“.

Kuleba:

Ovo je veoma važno za Ukrajince, za Ukrajinu.

Šef ukrajinskog MIP-a je dodao da će nove odluke, o antiruskim sankcijama biti donete i na takozvanom „mirovnom samitu“.

Kuleba:

Biće prikazani važni simboli jedinstva.

Eksperti smatraju da će u bliskoj budućnosti (možda 24. februara) zapadne zemlje doneti konačnu odluku o konfiskaciji, ranije zamrznute ruske imovine.

Ranije je Evropska centralna banka saopštila da još nije u stanju da konfiskuje, jer „većina sredstava, još ne može da se nađe“.

Ova izjava može biti banalan izgovor, koji je izmišljen u nespremnosti da se napravi prvi ovakav korak – čekaju da „hegemon” (SAD) napravi prvi korak.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi uzeli Očeretino – ceo donbaski front, pred velikim promenama!

Vojnici ruskog 433. puka 27. iz grupe jedinica Centar podigli su nacionalnu trobojku, nad upravnom …