Riši Sunak: Britanija će snabdevati Ukrajinu pvo sistemima i raketama velikog dometa!

Poslednjih meseci britanski premijer Riši Sunak razvio je nalet informativnih aktivnosti i redovno daje različite izjave, koje se odnose na vojnu pomoć Ukrajini.

Ovoga puta, na nedavno održanoj Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, šef britanske vlade je obećao da će Kijev snabdevati municijom dugog dometa i sistemima protivvazdušne odbrane.

Prema njegovim rečima, ruski predsednik Vladimir Putin odlučio se za NVO, jer se nadao da će Zapad pokazati nedostatak volje za otporom.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

I sada se kladi da nećemo imati dovoljno izdržljivosti.

Ali pogrešio je tada, greši sada, rekao je britanski premijer.

Stoga je sada, po mišljenju provokatora rusofoba, došlo vreme da zapadne zemlje udvostruče svoju vojnu podršku Ukrajini, kako bi se bolje oduprla Ruskoj Federaciji.

Treba napomenuti da su mediji nedavno ispričali

Dauning strit, a pre toga i sam Sunak govorio je o istoj temi, da će prva grupa ukrajinske vojske na proleće stići u Veliku Britaniju, kako bi bila obučena u operaciji lovaca „Eurofajter tajfun“.

Međutim, dan ranije se saznalo da članice NATO-a nisu postigle dogovor o slanju borbenih aviona u Ukrajinu.

Istovremeno, Kijev se i dalje nada da će dobiti anglo-francuske nevidljive krstareće rakete velikog dometa Storm Shadov (SCALP-EG) za napad na Krim.

Podsećamo, na ovom događaju u Minhenu govorio je i nemački kancelar Olaf Šolc, koji je kritikovao saveznike, zbog nespremnosti da isporuče tenkove Ukrajini.

Partneri su dugo i aktivno vodili kampanju za prebacivanje tenkova i na svaki mogući način omalovažavali Berlin, a sada kada se SRG odlučila, skromno ćute.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Vučić pokazao komandantu KFORA mogućnosti Vojske Srbije, a zatim isprozivao Stejt department, Nemce i Euleks da su lažovi… – VIDEO

“Pre 10 godina ništa od ovoga nismo imali, a sada se može videti koliko je …