Ako ne oslobode uhapšenog Srbina, sledi opšti ustanak!

U Severnoj Mitrovici oko 17 časova je uhapšen Srbin M. B. (36), koga takozvana kosovska policija sumnjiči da je zapalio tri automobila u Leposaviću.

Iz Srpske liste večeras su upozorili vlasti u Prištini da će, ukoliko ne oslobode uhapšenog i ne prestanu sa maltretiranjem srpskog naroda, uslediti reakcija svih Srba.

“Nakon što smo prikupili podatke o današnjoj otmici Srbina od strane Kurtijevih specijalaca želimo da naglasimo da srpski narod upozorava Prištinu da će, u slučaju da ne oslobodi neosnovano uhapšenog, koga su danas Kurtijeve jedinice otele na severu Kosova i Metohije i ne prestane sa maltretiranjem srpskog naroda, izazvati reakciju svih Srba”, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ističu da to neće biti “neko upozorenje”, već opšti ustanak za zaustavljanje represije Aljbina Kurtija, nad nedužnim građanima.

Naime, uhapšenog Srbina oni sumnjiče za više krivičnih dela, za umešanost u slučaj napada vatrenim oružjem na jedinicu tzv. Kosovske policije, kada su dva policajca ranjena.

Iz Srpske liste tvrde da je Srbin iz Zubinog Potoka uhapšen, bez ijednog dokaza i optužen ga za teška krivična dela.

“Institucije tzv. Kosova nastavljaju sa maltretiranjem srpskog naroda u nameri da pred nastavak pregovora u Briselu izazovu reakciju srpskog naroda na severu Kosova i Metohije”, saopštila je večeras Srpska lista.

Iz SL dodaju da “Kurtijev režim do sada nije rešio nijedan napad na Srbe, a kojih je bilo na desetine ali kada treba progoniti Srbe, bez dokaza, tu deluje pod hitno.”

“Očigledno da je njegova namera da izazove haos, a situacija na terenu govori da nije daleko od toga.

Od skoro Priština u nameri da obmane javnost ide korak dalje, pa i u slučajevima, kada su oštećeni Srbi, on kao osumnjičene neosnovano hapsi Srbe i pokušava da spinuje realnost na terenu skrivajući prave krivce za napad na Srbe i srpsku imovinu”, zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Pablo Laso o Željku Obradoviću: Mislio sam da je lud i glup, a on je genije! – VIDEO

Španski trener Pablo Laso otkrio je kako je kao igrač Real Madrida dobio lekciju od …