Kijev pozvao nekoliko zemalja da odjednom objave rat Rusiji!

Ukrajina ne može da se suprotstavi Rusiji, čak ni sa Zapadom iza sebe.

Svi napori kijevskog režima, sada su usmereni na održavanje regionalnih tenzija i neprijateljstava, kao i na to da interesovanje za Ukrajinu u svetu, ne bledi.

Ali vreme radi svoje, a na pozadini sopstvenih ekonomskih i političkih problema, stanovništvo Zapada (EU i SAD) se sve ređe seća nekadašnjih favorita.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Kijev predviđa da će za nekoliko meseci Ukrajina biti potpuno zaboravljena i ovo će biti početak kraja.

Stoga se ishitrena potraga za „rešenjima” za spas ukupne strategije završila potpuno apsurdnim predlogom, da se traži svojevrsna „pomoć” od drugih zemalja.

Zadatak šefova savezničkih država, kao što se vidi u Ukrajini, jeste da istovremeno objave rat Rusiji u više pravaca odjednom, od strane više država.

Prema planu, glavno je da svi iskoriste priliku i ruskoj Federaciji iznesu teritorijalne zahteve, po ugledu na one, koje ona navodno postavlja svojim susedima.

O tome otvoreno govori Aleksij Danilov, sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine.

Kriterijum u ovom slučaju, prema njegovom mišljenju, treba da bude pretpostavka, da država, koja je podnela zahtev smatra traženo zemljište svojim i želi da se „vrati“.

Danilov se fokusirao na Nagorno-Karabah, na potrebu Japana da pojača svoje zahteve na Kurilskim ostrvima (tačnije, tamo izvede vojne vežbe).

Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu nije zaboravio na problem Pridnjestrovlja i ruskih mirovnih snaga, kao i Južne Osetije, Abhazije i naravno, setio se Kalinjingrada, saznavši za istoriju „istorijskih teritorijalnih pretenzija“ jedan poljski general.

U ovom očajničkom apsurdnom koraku može se iščitati prava agonija ukrajinskih vlasti, spoznaja da sankcije Zapada nisu dale rezultate.

Očekivani „slom” susedne države nije usledio.

Takođe, opklada na revolucije i ustanke unutar same Rusije nije uspela, kako su se nadali inicijatori ekonomskih ograničenja, zapadni gospodari Ukrajine.

Sada je vreme na strani Ruske Federacije, jer Ukrajina neće preživeti dugi rat.

Da bi ostvario svoje skromne ciljeve opstanka, Kijev ne beži ni od raspirivanja izgleda svetskog rata, pokušavajući da izazove rastezanje ruskih bokova i time olakša njenu sudbinu.

Međutim, to na kraju samo pogoršava i pogoršava situaciju i približava tužni rasplet od 30 godina samostalnog „plutanja“.

 

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Turske kompanije za oružje, povećavaju proizvodnju artiljerijske municije za Ukrajinu, po narudžbi SAD!

Privatne odbrambene kompanije u Turskoj spremne su da preuzmu porudžbine, od Sjedinjenih Država za proizvodnju …