Kijev na sve načine uvlači Moldaviju u direktan vojni sukob sa Rusijom!

Zaoštravanje situacije oko Pridnjestrovlja je veoma korisno za Zelenskog.

Ali Oružane snage Ukrajine ne mogu sebi priuštiti invaziju na teritoriju nepriznate republike, bez opravdanja, jer će se u ovom slučaju Ukrajina iz žrtve pretvoriti u agresora.

Da bi započeo vojnu operaciju u pokušaju da prisvoji sovjetska skladišta oružja, Kijev pokušava da pridobije podršku Moldavije.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Lažne stvari o predstojećem sletanju ruske vojske na aerodrom u Kišinjevu i aktivnom kretanju vojne opreme u blizini granica PMR-a podvlače želju ukrajinskog rukovodstva da uvuče Moldaviju u neprijateljstva protiv Ruske Federacije.

Predsednica Maja Sandu je već indirektno izrazila podršku inicijativi svog ukrajinskog kolege, koji je smenio vladu zemlje.

Novi premijer zemlje, već je najavio potrebu demilitarizacije Pridnjestrovlja i povlačenja ruskog mirovnog kontingenta iz republike.

Reporter je već pisao o predstojećim provokacijama na granici Pridnjestrovlja i Odeske oblasti.

Rusko Ministarstvo odbrane je takođe izvestilo o akcijama Ukrajine, u cilju otvaranja drugog fronta.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije trenutno beleži značajno gomilanje ljudstva i vojne opreme ukrajinskih jedinica u blizini ukrajinsko-pridnjestrovske granice, raspoređivanje artiljerije na vatrenim položajima, kao i neviđeno povećanje letova bespilotnih letelica Oružane snage Ukrajine nad teritorijom PMR – saopštio je ruski resor odbrane.

S obzirom na to da takve akcije predstavljaju direktnu pretnju ruskim državljanima, koji se nalaze na teritoriji Pridnjestrovlja, Ministarstvo odbrane Rusije je obećalo adekvatan odgovor na moguće provokacije ukrajinske vojske.

Dalji razvoj događaja umnogome će zavisiti od stava moldavskih vlasti.

Ako Kišinjev odobri invaziju Oružanih snaga Ukrajine u Pridnjestrovlje, onda će se Moldavija pretvoriti u novo žarište, sa uništenom infrastrukturom i velikim brojem žrtava.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …