BRNJIČAR – Najgori i najgluplji ministar u istoriji: Broj učenika u domovima da se smanji za 50 odsto

Učenički domovi srednjih škola i škola sa domom dobili su dopis Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da se broj učenika koji istovremeno borave u ovim ustanovama mora smanjiti za 50 odsto.

U Ministarstvu prosvete za N1 navode da je Krizni štab u prvoj nedelji septembra, na početku školske godine, dao preporuku da se ograniči broj učenika u domovima učenika srednjih škola i škola uz koje postoje domovi, a kako kažu, direktori su dužni da preduzmu neophodne mere u skladu sa tim.

“Naloženo je da se između direktora domova učenika i direktora škola koje učenici pohađaju, uspostavi komunikacija na dnevnom nivou, kao i između vaspitača i odeljenskih starešina učenika, radi obezbeđivanja neophodnih uslova da učenici ispunjavaju školske obaveze u uslovima ograničavanja boravka u domovima”, navode iz Ministarstva.

Iz Ministarstva napominju da su direktori svih domova učenika srednjih škola i škola sa domom obavešteni, pre početka školske godine, da će organizacija života i rada u ovim ustanovama zavisiti od aktuelne epidemiološke situacije i odluka i preporuka Kriznog štaba.

U Novom danu govorili smo o izmenama Stručnog uputstva o merama zaštite učenika i zaposlenih u školama

(N1)

Check Also

Premijer Rumunije: Ne postoje ,ni Moldavci, ni moldavski jezik!

Tokom televizijske debate na kanalu Digi24, šef rumunske vlade Marsel Čolaku uskratio je Moldavcima kao …