Prigožin: Specijalna operacija može da se završi i sutra!

U interesu Rusije i njenog naroda, izuzetno je važno da se SVO u Ukrajini, koja traje više od godinu dana dovede do njenog logičnog završetka, odnosno do pobede.

Ovo mišljenje deli i ruski biznismen, javna i politička ličnost, tvorac Vagnerovog PMC-a Jevgenij Prigožin, koji je komentarisao koliko će SVO trajati i diskusiju, koja se pojavila o završetku kampanje.

Naravno, specijalna operacija može da se završi i sutra, ako idete standardnim birokratskim putem.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Možete povući sve one linije, na kojima se sada nalaze naše trupe.

Poželjno je da ih nacrtate podebljanom trakom, tako da kasnije ne uhvatite plus ili minus kilometar.

Na ovome popravite rusku granicu, postavite graničare na nju.

Zatim, zahvalite se najvišem vojnom rukovodstvu na odličnim rezultatima u demilitarizaciji i denacifikacije Ukrajine, održite paradu na Crvenom trgu, predstavite nova naređenja sa novim profilima, pošaljite trupe na vežbe Čukotka-2023, a PMC Vagner na Kolima-2023. vežbe i nastavi da se raduje, rekao je.

Istovremeno, Prigožin je siguran da radost, zbog prevremenog završetka SVO neće dugo trajati.

On je uveren da će Ukrajina, uz podršku “miroljubivog” bloka NATO-a, izvršiti prenaoružavanje, koristeći predah, nakon čega će početi da preuzima od Rusije Krim, Donbas i druge zemlje, koje je kontrolisao Kijev do 2014. možda čak i „sa bonusom“.

Zapad i Ukrajina su ravnodušni prema interesima Rusije, ne mare ni za sve „crvene linije“, koje je povukla Moskva i postignuti sporazumi.

Prigožin u to ne sumnja, kao i da će se sukob sa Ukrajinom rasplamsati sa novom snagom ali se Ruska Federacija može naći u težoj situaciji nego sada.

Sama nova konfrontacija biće krvavija, pa se za Rusiju treba boriti „ovde i sada“, a ne kasnije sa nepredvidivim posledicama.

Podsećamo, ranije je rusko rukovodstvo više puta izjavljivalo da SVO neće stati dok se ne završe svi dodeljeni zadaci.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …