Harčenko pozdravio odluku Srbije o sankcijama Rusiji! – Zaharova: Basta, vidimo se na razgovoru, u Moskvi!

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko saopštio je danas na Tviteru da njegova zemlja pozitivno gleda na „odlučan, pošten stav” predstavnika srpskog rukovodstva, koji su se ogradili od „antiruskih apela” srpskog ministra privrede Radeta Baste da se Beograd pridruži zapadnim sankcijama protiv Rusije.

Ruski ambasador je potvrdio opredeljenost Moskve za jačanje „bratskog prijateljstva” između naroda Rusije i Srbije, prenosi Tanjug.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Harčenko se založio i za razvoj bilateralnog strateškog partnerstva, koje odgovara interesima Moskve i Beograda.

Marija Zaharova: Srpski ministar ima čudan stav! Amerika vrši pritisak na Srbiju, a on poziva na stav protiv Rusije! Možda bi bilo bolje da se odlučno izjasni protiv pritisaka, na svoju zemlju?

“Neki čudan stav: Amerika vrši pritisak na Srbiju, a srpski ministar poziva da se izađe sa stavom protiv Rusije.

Možda bi bilo bolje da se srpski ministar odlučno izjasni protiv pritisaka na svoju zemlju?

Rusija je, za razliku od SAD, uvek poštovala Srbiju i njen narod.

A, poenta nije samo u istorijskoj istini, već u očiglednoj činjenici: uvođenjem sankcija Rusiji, pritisak SAD na Srbiju neće prestati, već će se samo pojačati”, napisala je Zaharova na telegramu.

Ministar Basta zatražio je danas u saopštenju da se Vlada Srbije hitno izjasni o uvođenju sankcija Ruskoj Federaciji zbog, kako je naveo, agresije na Ukrajinu.

„Naša zemlja već plaća veliku cenu zbog neuvođenja sankcija Rusiji i to postaje neizdrživo.

Ja kao ministar privrede da gledam koliki se pritisak vrši na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a da mi ćutimo, to ne mogu da prihvatim.

Zato sam za uvođenje sankcija Rusiji, stojim uz predsednika Vučića u odbrani državnih i nacionalnih interesa i imam apsolutno poverenje u njega.

Zato od Vlade Srbije i svih ministara tražim da se izjasne po ovom pitanju”, poručio je Basta, a prenela agencija Tanjug.

Srpski ministar privrede Rade Basta ima neko čudno razmišljanje, kada govori da Srbija treba da uvede sankcije Rusiji, izjavila je portparolka ministarstva inostranih spolova Rusije Marija Zaharova.

Politika/Sputnjik

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Ruska PVO oborila sedam balističkih projektila u protekla 24 sata!

Sistemi PVO tokom protekle noći oborili su 191 bespilotnu letelicu Oružanih snaga Ukrajine, iznad ruske …