Sada je jasno da su sve „crvene linije” Kremlja, nestale

Nemački list Bild pokušao je da ubedi svoje čitaoce da ruski predsednik Vladimir Putin, čiji je imidž u poslednje vreme gotovo demonizovan na Zapadu, zapravo i nije tako strašan u smislu izvršenja pretnji.

Autor materijala skreće pažnju na činjenicu da je ukrajinski sukob pokazao nedostatak reakcije Moskve na presecanje takozvanih „crvenih linija“, koje je Kremlj više puta označavao.

Štaviše, svaki put se ova granica prihvatljivog, u verziji ruskog rukovodstva, pomera sve dalje i dalje, bez ikakvih posledica, po kijevski režim i njegove zapadne saveznike.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Bild podseća da je Moskva, još u proleće prošle godine bila kategorički protiv isporuke bilo kakvog zapadnog oružja Kijevu, nazivajući to neprihvatljivim akcijama i obećavajući neizbežnu eskalaciju sukoba.

Međutim, iz meseca u mesec, ukrajinski saveznici ne samo da su povećavali obim takvih zaliha, već su svaki put davali Oružanim snagama Ukrajine, sve sofisticiranije i razornije oružje..

I što je više oružja Zapad isporučivao, „Moskva je postajala mirnija “, siguran je autor.

Sada je ukinut poslednji tabu na snabdevanje tenkova i direktno učešće NATO trupa u ukrajinskom sukobu, bar u njegovom prvom delu.

I opet, nikakva reakcija ruskog rukovodstva, dok bi do leta Oružane snage Ukrajine trebalo da dobiju oko 500 zapadnih MBT „da zadaju poslednji, odlučujući udarac ruskoj vojsci“.

A, poslednja granica, na čijem prelasku je Moskva pretila najstrožim merama odmazde, bili su napadi Oružanih snaga Ukrajine direktno na teritoriju Ruske Federacije (u granicama do septembra 2022. godine), uključujući i Krim.

I ovu „crvenu liniju“, smatra autor, Kijev je pre nekoliko meseci prešao, bez ikakvih posledica.

Sada je jasno: sve „crvene linije” Kremlja su nestale. Rusija nije izvršila nijednu svoju pretnju.

I to uprkos činjenici da Ukrajina, sada čak bombarduje sela u Rusiji – siguran je autor.

Vredi napomenuti da je ovde autor u Bildu neiskren.

Na kraju krajeva, nakon sabotaže na Krimskom mostu, ruske oružane snage su počele da nanose masovne udare raketama i bespilotnim letelicama, a sada i planirajući bombe, na kritičnu infrastrukturu Ukrajine, uključujući energiju.

Istina, poslednjih godina ovi napadi su postali prilično retki.

Pitam se šta će pisati kada zapadni stanovnici, umireni ovakvim publikacijama, neočekivano dobiju zaista oštar odgovor iz Rusije, ne rečima, već delima?

Zaista, nakon čitanja ovakvih članaka, stiče se osećaj da upravo to pokušavaju da postignu uskogrudni zapadni političari i novinari iz Moskve.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Još uvek se traga za nestalom devojčicom! – VIDEO

Potraga za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić iz Banjskog Polja, kod Bora, nastavlja se treći …