Nova opsesija “vukova sa Volstrita”: Zaluđeni komadom čija cena iznosi i do 4.000 evra!

Ručno izrađene mokasine od kože i kašmira sa prepoznatljivim belim gumenim đonom, koje koštaju i više od 4.000 evra, postale su omiljene “vukovima sa Volstrita” i mogulima iz Silicijumske doline, navodi danas El Pais.

Veoma su udobne i lagane ali i skupe, navodi španski list o mokasinama “Samer vok” (Summer Walk) brenda Piedmontese.

Bogataš Žan Arno ih voli u zemljanim bojama, dok vlasnik galerije Lari Gagosijan preferira, one od kože aligatora.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Bobi Kotik, CEO kompanije Activision, kombinuje ih sa džemperima na rajsferšlus italijanske modne kuće, dok ih bogati naslednik iz Grčke Stavros Niarhos nosi sa plavim farmerkama.

Španski list navodi da te mokasine nosi i bivši fudbaler Dejvid Bekam.

Postoje različita mišljenja o tome kako su baš ove mokasine postale tako popularne.

Neki modni stručnjaci njihov uspeh pripisuju popularnoj seriji Succession, pošto ih glumac Džeremi Strong, koji igra Kendala Roja, nosi u trećoj sezoni serije.

Drugi navode da je uspon Summer Walk mokasina posledica pandemijskog trenda glamurizacije izuzetno udobne obuće. Isto tako, popularnost ovih mokasina može se pripisati i večnoj potrebi bogatih za lepim, skupim, luksuznim ali i diskretnim stvarima.

Reč je o takozvanom stilu “ništa što nosim mi nije važno, a zapravo mi je mnogo važno”, piše španski list.

Iz modne kuće Loro Piana mokasine promovišu kao savršene za leta koja provodite na jedrenju ili plaži, a španski list piše da su odlične za trčanje do najbliže filijale Kredi Svisa u kojoj želite da podignete sav svoj novac.

Španski list podseća i na tradiciju koja potiče još od prvih španskih kraljeva iz dinastije Burbona koji su poklanjali stranim vladarima, u znak prijateljstva, ali i kao dokaz njihovog bogatstva i moći, merino ovce, poznate po svojoj finoj i mekanoj vuni.

Felipe V je par tih ovaca poklonio dedi Francuzu, Luju XIV, i tako pokrenuo globalizaciju ove dragocene rase ovaca, navodi El Pais.

Više od 300 godina kasnije, bogati i moćni i dalje kupuju i poklanjaju merino vunu, ali sada u obliku džempera Loro Piana.

Kompanija Loro Piana, koja će uskoro napuniti 100 godina, svetski je lider u preradi najređih prirodnih vlakana na planeti – vikunja sa Anda, merina sa Novog Zelanda i Australije i kozje vune iz Kine i Mongolije.

Iz tog razloga, italijanska modna kuća postala je zvanični dobavljač super-mekane odeće za procenat najsrećnijih ljudi koji vole diskretan luksuz i što je najvažnije, mogu da ga priušte.

Cene jakne od ultrafinog kašmira za bebe kreću se od 1.850 evra, kaputi od vikunje koštaju i po 17.200 evra, pantalone od pamuka i svile 1.450 evra, a kožne cipele dostižu cenu i od 850 evra, piše list.

Tanjug

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Pokrenut program „Proba-3“: Izaziva se veštačko pomračenje sunca!

Evropska svemirska agencija pokrenula je program „Proba-3“, u kom će prvi put u istoriji pokušati …