Ilon Mask zaprepašćen: Vlada SAD imala pristup privatnim porukama na Tviteru – AI ima potencijal da uništi civilizaciju!

Izvršni direktor “Tvitera” Ilon Mask izjavio je u intervjuu za “Foks njuz” da je američka vlada imala “pun pristup” privatnim porukama korisnika, te konstatovao da ga je ta informacija zaprepastila.

Mask je rekao voditelju Takeru Karlsonu da je bio šokiran kada je saznao da vlada ima mogućnost da čita direktne poruke korisnika na njegovoj platformi.

“Zaprepastilo me je to do koje mere su vladine agencije imale potpuni pristup, svemu što se dešava na Tviteru”, rekao je Mask i dodao da toga ranije nije bio svestan.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Na Karlsonovo pitanje da li se to odnosi i na privatne poruke korisnika, Mask je odgovorio potvrdno.

Ilon Mask, koji je nedavno osnovao kompaniju, koja se bavi veštačkom inteligencijom X.AI, izrazio je i zabrinutost, zbog najnovijeg talasa širenja veštačke inteligencije (AI), rekavši Karlsonu da veruje da ta tehnologija ima potencijal da uništi civilizaciju.

“AI je opasniji od, recimo, lošeg dizajna aviona ili neadekvatnog održavanja proizvodnje ili loše proizvodnje automobila u smislu da ima potencijal – koliko god da je to malo verovatno ali nije trivijalno – za uništenje civilizacije”, izjavio je Mask.

Maskove konstatacije o uvidu američke vlade u privatnu prepisku korisnika mreže, čiji je on vlasnik usledile su nakon odluke “Nešenel pablik radija”, organizacije državnih medija u SAD, da napusti Tviter, pošto je ta kompanija brojne medije, koji primaju sredstva od državnih institucija označila, kao “medij, koji je povezan s državom”.

Tviter je potom odbacio oznaku “povezan s državom” i promenio je u “finansira vlada”.

NSPM

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Dodik: Bošnjaci rade protiv nas, vreme je da svako krene svojim putem!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas da su Bošnjaci rezolucijom o Srebrenici srušili …