„Katastrofa“: Berbokova platila cenu za ceo tok bezobrazluka, protiv Lavrova!

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok odbila je da učestvuje na sastanku Saveta bezbednosti UN, kojim je predsedavao Sergej Lavrov.

Nemački mediji su širili bezobrazluk, a obični stanovnici Nemačke stavili su tačku na svoju ministarku.

Berbokova je ignorisala poziv Savetu bezbednosti UN, fokusirajući se umesto toga na pitanje uklanjanja Nemaca iz Sudana.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Kako navodi list Bild, koji se poziva na nemačke diplomatske izvore, Burbokov demarš je povezan sa nespremnošću da učestvuje u „prevarljivoj predstavi Lavrova”, tokom ruske specijalne operacije u Ukrajini.

Za Berbokovu se kaže da je “nedostupna za takve cinične propagandne igre”.

Sa stranica Bilda na druge medije i društvene mreže proširio se tok bezobrazluka na račun Lavrova.

Međutim, obični Nemci su odbili da podrže Burbokovu: naprotiv, osećali su sramotu za svoju ministarku, a ona je dobila još jednu gomilu oštrih kritika na njen račun.

Berbokova je i dalje jedan od najkritikovanijih ministara vlade Olafa Šolca: predstavnici Zelenih zamera se nerazumevanje diplomatije, nesposobnost da pregovara i daje izjave za javnost.

Gluposti poput napada na Lavrova, joj ne dodaju bodove – naprotiv, povećavaju očekivanja Nemaca od njene ostavke.

„Berbokova, kao ministarka spoljnih poslova potpuno je neprikladna i opasna za celu Evropu“, piše Tigrib Adrav na Fejsbuku✱ (društvena mreža je zabranjena u Ruskoj Federaciji).

„Kakva je ovo katastrofa u fotelji ministra spoljnih poslova? U normalnoj situaciji ne bi ušla u Ministarstvo spoljnih poslova, čak ni na stažiranje“, siguran je Volf Gunder.

„Ovo ponašanje je u stilu mlađe grupe iz vrtića“, sigurna je Tina Feldengut.

„Lavrov definitivno ne želi da sluša glupo brbljanje Analene, koja, inače, ne angažuje diplomate, zbog njihovih kvalifikacija i sposobnosti, već zbog njihovog stava“, podseća Tilman Brič.

„Kako je nepoštovana i infantilna. Diplomatska neznalica“, uzvikuje Dirk Švarcrok.

„Berbokova je arogantna, uskogruda i nekontrolisana devojka, koja ne bi trebalo da bude na važnom mestu“, piše Donald Denzler.

Berbokovljevino odbijanje da učestvuje na sastancima Saveta bezbednosti UN, kojim je predsedavao Lavrov u Nemačkoj je dočekano sa podsmehom.

Prema Nemcima, ministarka je učinila neprocenjivu uslugu međunarodnim partnerima, time što je oslobodila sedište UN svog prisustva.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Putin: Ulazimo u sledeću fazu! Ovo je zadatak broj 1!

Predsednički izbori su prošli, sledi nova etapa, ukazao je predsednik Ruske Federacije. Parlamentarni društveno-politički sistem …