Rusi u strahu: Ukrajinci žestoko napadaju!

U Sevastopolju se zapalio rezervoar za gorivo, objavio je danas na svom Telegram kanalu guverner Mihail Razvožajev i ukazao da je incident mogao izazvati napad dronom.

“Rezervoar za gorivo gori.

Prema preliminarnim izveštajima, požar je mogao izazvati napad dronom”, napisao je Razvožajev i precizirao da je vatra zahvatila površinu od oko hiljadu kvadratnih metara, prenosi TAŠ.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ukrajina planira masovnu evakuaciju Hersona

Ukrajinske vlasti planiraju masovnu evakuaciju civila iz južne regije Herson, koja je delomično pod okupacijom ruskih snaga.

Kao glavni razlog navode sve intenzivnije rusko granatiranje u toj regiji.

Regionalni guverner Oleksandr Prokudin je na svom Telegram kanalu objavio kako ruske snage “pojačavaju granatiranje ne samo u Hersonu nego u celoj Ukrajini.

Ukrajinci umiru. Cele porodice umiru. Deca umiru”, objavio je Prokudin.

“Ne mogu dozvoliti da ljudi u Hersonu pate”, objavio je guverner, navodeći pojačano rusko granatiranje kao glavni razlog što je izdao naredbu za “izradu planova za evakuaciju civilne populacije u slučaju još jačeg granatiranja u regiji”.

Ruske snage ubile 75 ukrajinskih vojnika u Krasnom Limanu

Ruske snage su neutralizovale oko 75 ukrajinskih vojnika i dve haubice u oblasti Krasnog Limana tokom proteklog dana u okviru specijalne vojne operacije u Ukrajini, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane, general-potpukovnik Igor Konašenkov.

“U pravcu Krasnog Limana, operativno-taktička avijacija i artiljerija iz borbene grupe Centar naneli su udare na jedinice neprijatelja u oblastima u blizini naselja Ostrovskoje u (samoproglašenoj) Luganskoj Narodnoj Republici, Terni, Torskoje, Serebrjanka i Grigorovka u (samoproglašenoj) Donjeckoj Narodnoj Republici”, rekao je Konašenkov, preneo je TAS S.

Rusi tvrde da Ukrajinci žestoko napadaju

Okupirani ukrajinski grad Nova Hakovka, koji se nalazi na jugu zemlje, našao se pod “teškom artiljerijskom vatrom” ukrajinskih snaga, objavila je danas lokalna proruska administracija.

U gradu je nestalo struje zbog granatiranja, objavili su zvaničnici koje je postavila Moskva, pozivajaći se na informacije hitnih službi. Proruski zvaničnici pozivaju stanovnike da ostanu u skloništima.

Radovi na popravkama i uspostavci snadbevanja električnom energijom “počeće čim prestane granatiranje”, objavile su proruske vlasti.

Masovno granatiranje

Ukrajinske trupe granatirale su Nikolskoe, Jakovlevku i Jasinovatu, ispalivši šest granata kalibra 155 mm i četiri 122 mm, saopštila je kancelarija Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi sa ratnim zločinima Ukrajine (JCCC).

“Zabeležena je vatra sa strane VFU (oružane formacije Ukrajine – prim. aut.) u pravcu: 3.40 (poklapa se sa moskovskim vremenom) – naselje Katerinovka – naselje Nikolskoje: ispaljene su tri granate kalibra 155 mm. .. 6.00 (poklapa se sa moskovskim vremenom) – naselje Tanko – naselje Jasinovataja: ispaljene su tri granate kalibra 155 mm”, navodi se u telegram kanalu odeljenja.

Misija je takođe izvestila da su u 04:45 po moskovskom vremenu ukrajinske trupe ispalile četiri granate kalibra 122 milimetra na Jakovlevku.

Artiljeriju kalibra 155 milimetara koriste zemlje NATO.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Blumberg: Novi koridori učiniće Rusiju, srcem većeg dela svetske trgovine!

Nove rute skraćuju tranzit za 30, do 50 odsto u poređenju tradicionalnim koridorima kroz Suecki …