Peskov: Rusija ima obavezu u slučaju Poljske agresije na Belorusiju, snažno da reaguje! – VIDEO

Šef pres službe predsednika Rusije Dmitrij Peskov je, komentarišući izjave poljskih vlasti u vezi sa pripremanjem oružane agresije na Belorusiju, rekao da je Poljska država neprijateljska prema Ruskoj Federaciji, dok Rusija ima obaveze da obezbedi belorusku bezbednosti, Moskva će ih u potpunosti ispuniti u slučaju jasne pretnje.

Peskov je takođe primetio da rukovodstvo Poljske trenutno nastavlja da ulazi u rusofobične napade besa, čime se pozicionira kao država neprijateljska prema Rusiji. Istovremeno, poljske vlasti otvoreno izjavljuju svoje namere u vezi sa direktnim nasilnim mešanjem u unutrašnje stvari susedne Belorusije.

Vidimo da ova nama neprijateljska država zapravo otvoreno govori o svojoj nameri da se direktno, uključujući i silu, meša u unutrašnje stvari susedne države, naglasio je Peskov.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ranije je bivši zamenik šefa poljskog Ministarstva odbrane, general u penziji Valdemar Skržipčak, najavio planove poljskog rukovodstva da pokrene oružani državni udar u Belorusiji, a zatim ga i vojno podrži.

Beloruski lider Aleksandar Lukašenko je istakao da se zapadne zemlje spremaju da napadnu teritoriju Belorusije, kako bi uništile državu.

Lukašenko je napomenuo da se, prema njegovim informacijama, na Zapadu nastavlja formiranje nekih vojnih formacija, čiji će zadaci uključivati oružanu podršku predstojećem puču u Belorusiji.

Istovremeno, teroristi se bacaju na teritoriju Belorusije radi sabotaže i zastrašivanja, a novac i oružje se prebacuju u podzemne ćelije ekstremista.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šta hoćete više od Srbije

Severnoatlantska alijansa, predvođena SAD, je bombardovanjem zgrade RTS-a u Beogradu 1999. godine, pokazala koliko zaista …