Putin potpisao!

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas zakon, kojim je predviđena mogućnost da osuđenici budu pozvani na vojnu službu, po ugovoru.

U dokumentu se navodi da se tim zakonom utvrđuju pravne garancije i osnov za oslobađanje od krivične odgovornosti osoba pozvanih radi mobilizacije, koje zaključe ugovor o služenju vojnog roka u Oružanim snagama Ruske Federacije, objavljeno je na zvaničnom portalu pravnih informacija, prenose Izvestija.

Dodaje se da se zakon primenjuje na osobe koje su počinila krivična dela male ili srednje težine, koja imaju krivični dosije, osim za krivična dela protiv polnog integriteta maloletnika.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Zakon takođe predviđa mogućnost sklapanja ugovora sa Oružanim snagama RF za delimično sposobne građane tokom perioda mobilizacije ili rata.

Ranije, 22. juna, Ministarstvo odbrane Rusije izvestilo je da je u okviru sprovođenja naredbe ministra odbrane Sergeja Šojgua o utvrđivanju procedure za organizovanje službenih aktivnosti dobrovoljačkih organizacija, više od 20 formacija dobrovoljačkog korpusa potpisalo ugovore sa ruskim vojnim resorom.

Šojgu je istog dana obavestio Putina da je do sada po ugovoru regrutovano 114.000 ljudi i 52.000 dobrovoljaca.

Tanjug

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

“Rusi treba da nas se plaše”: Ako krenu, samleće ih…

Rusija treba da se plaši sukoba sa NATO-om jer bi se takav rat završio “neizbežnim …