Washington Post: Trampov tim konzervirao studiju izborne prevare!

Istraživačka grupa, koju je navodno angažovala kampanja bivšeg predsednika otkrila je neke anomalije glasanja ali nedovoljno da ospori Bajdenovu pobedu.

Istraživačka kompanija, koju je angažovao tim bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, da dokaže njegove tvrdnje da su predsednički izbori 2020. bili namešteni, nije uspela da pronađe dokaze, koji bi potvrdili teoriju, objavio je u subotu Washington Post, pozivajući se na izvore.

Kao rezultat toga, tvrdi list, nalazi nisu objavljeni, ni pred sudom.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Prema četiri „ljudi upoznata sa tom materijom“, Trampova kampanja je angažovala Berkli istraživačku grupu da ispita rezultate izbora 2020., u šest država.

Firma je ispitala brojne faktore, koji bi mogli potvrditi navode bivšeg predsednika da su mu izbori „ukradeni”.

„Gledali su sve: promenu adresa, ilegalne imigrante, prikupljanje glasačkih listića, ljude koji glasaju dva puta… anomalije izlaznosti birača, anomalije datuma rođenja, da li su mrtvi glasali“, rekao je jedan izvor.

Rezultati su se, međutim, pokazali razočaravajućim za Trampovu kampanju, tvrde izvori.

Iako se veruje da je firma otkrila neke nepravilnosti u glasanju, kao i znake da su u nekim slučajevima zakoni možda zaobiđeni, ove anomalije očigledno nisu bile dovoljne da dovedu u sumnju da li je Džo Bajden, zaista pobedio na izborima 2020.

„Uvek ima grešaka, propusta i nepravilnosti. Nije bilo dovoljno blizu onome što su hteli da dokažu, a zapravo je išlo u oba smera“, objasnio je izvor iz Washington Post-a.

Kao rezultat toga, nijedan od nalaza istrage nije objavljen, ni u javnosti, ni na sudu, tvrdi se u izveštaju.

Berklijevo istraživanje obavljeno je krajem 2020. pre, nego što su Trampove pristalice 6. januara 2021. upale na američki Kapitol, kako bi zaustavile konačnu ratifikaciju rezultata predsedničkih izbora, koja se tamo odvijala.

Uoči izbora u novembru 2020. i nakon njih, Tramp je više puta ukazivao na navodnu izbornu prevaru, istovremeno napadajući glasanje putem pošte i tvrdeći da su neke glasačke mašine bile nameštene.

Njegov tim je podneo brojne tužbe u pokušaju da poništi izborne rezultate, a mnogi od njih su odbačeni, uključujući i Vrhovni sud SAD.

U novembru 2022. Tramp je zvanično najavio da će tražiti reizbor 2024. godine, istovremeno obećavajući da će „eliminisati varanje“ zalaganjem za nove standarde identifikacije birača i zahtevajući da se samo papirni glasački listići moraju brojati.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Fon der Lajen: Ako Rusija pobedi u Ukrajini…

Pobeda Rusije u ukrajinskom sukobu promeniće tok istorije u Evropskoj uniji koja u slučaju nikada …