Putin i Rusija jači nego ikada: Prvo obraćanje posle pobune… – VIDEO

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je na sajtu Kremlja objavio svoju prvu izjavu, od završetka pobune paravojne grupe “Vagner”.

Poručio je da razvoj industrije ostaje prioritet za Rusiju.

Razvoj i modernizacija industrije u Ruskoj Federaciji ostaje prioritet, a vlasti nastavljaju da stimulišu uvođenje najnovijih tehnologija u različite industrije, uključujući i proizvodnju industrijske i energetske opreme, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin, prenose “RIA Novosti”.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

“Naglašavam: razvoj i modernizacija industrije je naš apsolutni prioritet”, rekao je on u obraćanju učesnicima i gostima Devetog međunarodnog industrijskog foruma mladih “Inženjeri budućnosti – 2023”.

“Zbog toga ćemo nastaviti da stimulišemo uvođenje najnovijih tehnologija, digitalnih rešenja, naprednih ekoloških standarda, zajedno sa biznisom, regionima, naukom.

Nastavićemo da ažuriramo programe stručnog obrazovanja, obuke i prekvalifikacije kadrova, uključujući i za takve osnovne, sistemske industrije, kao što su mašinstvo, brodogradnja i avioindustrija, proizvodnja mašina i instrumenata, robotika i elektronika, proizvodnja industrijske i energetske opreme”, istakao je lider Rusije, prenosi RT Balkan.

On je u takođe naglasio da rešavanje ključnih zadataka jačanja u sferi bezbednosnog i tehnološkog suvereniteta Rusije zavisi pre svega od kadrovskog potencijala zemlje.

“Danas baš od kadrovskog potencijala u velikoj meri zavisi siguran razvoj domaće industrije, izgradnja njenih konkurentskih sposobnosti, pozicija kako na domaćem tako i na svetskom tržištu, kao i rešavanje ključnih zadataka iz sfere jačanja bezbednosnog, ekonomskog i tehnološkog suvereniteta zemlje”, bio je jasan predsednik Rusije.

On smatra veoma važnim to što sve više mladih stručnjaka dolazi u ruska preduzeća, koji su kompetentni, kreativni i moderni, spremni da preuzmu odgovornost i ponude nestandardna rešenja.

“Upravo ovakvi ljudi, koji su i mladi i istovremeno iskusni stručnjaci, koji sačinjavaju kolektive naših preduzeća, su obezbedili stabilan rad ruske industrije, njen razvoj u uslovima teških spoljašnjih izazova i ostvarili povećanje proizvodnje najvažnijih proizvoda za život zemlje – civilne i odbrambene”, objasnio je Putin.

Putin produžio do kraja 2023. zabranu prodaje nafte i naftnih derivata ruskim naftnim kompanijama po limitu cena.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …