Uhapšeni, do zuba naoružani albanski teroristi, pušteni da se brane sa slobode!

Viši sud u Kraljevu saopštio je da je potvrdio optužnicu protiv trojice kosovskih specijalaca koji su 14. juna uhapšeni na više od jednog kilometra u dubini teritorije centralne Srbije i doneo rešenje kojim je okrivljenima ukinut pritvor.

U saopštenju se navodi da je nakon, što je sproveden prethodni postupak i podignuta optužnica od strane Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu protiv osumnjičenih lica B.S., R.Z. i Š.M. zbog po jednog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348. st. 4. u vezi st. 2 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika, vanpretresno veće Višeg suda u Kraljevu potvrdilo optužnicu protiv navedenih okrivljenih i donelo rešenje, kojim je okrivljenima ukinut pritvor.

Podsetimo, tzv. Kosovo hapšenje smatra kidnapovanjem od strane srpskih vlasti na teritoriji Kosova, dok srpske vlasti pak tvrde da su oni uhapseni unutar teritorije uže Srbije.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Kako je ranije saopštio MUP, tri pripadnika tzv. kosovske policije R. Z. B.S. i M.Š. uhapšeni su u administrativnom pojasu prema KiM, daleko u dubini teritorije centralne Srbije.

Tada je na vanrednoj konferenciji za novinare rečeno da su uhapšeni bili „pod punom ratnom opremom“.

Nakon hapšenja usledili su brojni apeli iz međunarodne zajednice da se policajci oslobode.

Premijer Albanije Edi Rama istakao je da će se odnosi između Albanije i Srbije vratiti na nulu, ako Beograd ne oslobodi trojicu kosovskih policajaca, koje je uhapsila srpska policija.

Kako javljaja reportka N1 iz Prištine, trojica kosovskih policajaca su na putu, ka Kosovu, očekuje se da oko 14 sati pređu Merdare.

N1

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …