Marin Le Pen pozvala na prekid nemira, u Francuskoj!

Francuska nema drugog rešenja osim da se „vrati na republički poredak“, rekla je Marin Le Pen u video poruci objavljenoj na njenoj Tviter stranici.

Liderka francuske opozicije izrazila je punu podršku delovanju agencija za provođenje zakona i pozvala na prekid nasilja.

„Dragi sunarodnici!

Već nekoliko dana u Francuskoj besne socijalni nemiri, praćeni nasiljem i pogromima.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Okrutnost, koju sada vidimo i čujemo je zastrašujuća. U Republici samopoštovanoj, nijedan, čak ni najdramatičniji događaj i nikakvi emotivni izlivi, ne mogu opravdati anarhiju, koja tek počinje, napade na građane, policajce, vatrogasce, paljevine upravnih zgrada i škola, pljačku.

Političari i ispolitizovani sindikati oslobodili su se odgovornosti, za krivična dela.

Ali oni će odgovarati naciji i istoriji za besmisleno nasilje, koje su podsticali i stoga pokrenuli.

Apelujem na sve građane i molim ih da ne veruju ovim antirepubličkim i ekstremističkim snagama, koje svojim pozivima na podelu i nasilje vode zemlju na strašni put nemira.

Nasilje, koje ne prestaje poslednjih godina, dostiglo je neviđene razmere. To je pogodilo ne samo veoma male, već i velike gradove, uključujući i našu prestonicu.

Ovi užasni događaji vraćaju naše lidere u stvarnost.

Opijeni vlašću i sumanutim ideološkim odlukama, poput useljavanja i legalnog dopuštanja, zaboravili su na prosperitet naroda, red i građanski mir.

Zaboravili su da kohezija društva nije milost Božija, već rezultat stalne pažnje prema građanima i borbe, koja je u toku.

Naša zemlja prolazi kroz period neizvesnosti i anksioznosti.

Ja, kao lider glavne opozicione snage, neću učiniti ništa što bi moglo da ometa delovanje legitimnih organa vlasti zaduženih za red i mir.

Izražavam punu podršku agencijama za sprovođenje zakona uključenim u uspostavljanje javnog reda.

Pozivam na prekid nasilja na bilo koji način, bilo da se radi o intervenciji roditelja ljubavi, koji mogu da ubede svoju decu da ne podlegnu ovom destruktivnom besu ili pozivanju na moć zakona i pravde pred licem izbezumljene rulje.

U bliskoj budućnosti ne postoji drugo rešenje osim vraćanja na republički poredak, uključujući i proglašavanje policijskog časa u pojedinim oblastima, pa čak i proglašavanje vanrednog stanja ako situacija potraje ili se pogorša.

Glavno je da svi državni resursi, koji su često zauzeti poslovima, koji se ne tiču Francuske, treba da budu usmereni na unutrašnju situaciju u zemlji, koja je uvek umela da pobedi ugnjetače.

Molim predsednika Republike da se odmah sastane sa svim političkim partijama zastupljenim u Narodnoj skupštini, kako bi razgovarali o opasnoj situaciji i inicijativama za zaštitu slobode i javne bezbednosti u Republici“.

Borba.Info

 

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …