BRUKA VIMBLDONA: Rodžer Federer proglašen za najboljeg tenisera svih vremena, šta će na ovo reći Novak Đoković? – VIDEO

Novak Đoković je teniser sa najviše grend slem titula i najdužim “stažom” na prvom mestu ATP liste. Iako su u njegovom vlasništvu još neki, brojni i to nimalo lako ostvarivi rekordi, na Vimbldonu je danas, i to iz usta Rafaela Nadala, moglo da se čuje: “Rodžer Federer – najbolji teniser svih vremena”.

“Novosti” vam donose priču o tome šta se sve dešavalo na Centralnom terenu vimbldonskog kompleksa u utorak, 4. jula, pred početak meča Ribakina – Rodžers, kojim je otvoren program na glavnom igralištu.

Dan ranije, organizatori londonskog grend slema saopštili su da će na posebnoj ceremoniji odati priznanje Švajcarcu, koji je osam puta u karijeri trijumfovao na Otvorenom prvenstvu Engleske.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

“Federer (koji je prošle godine završio igračku karijeru) će biti sa nama i imaćemo priliku da mu odamo počast za sve, što je ovde učinio.

Imaćemo trenutak tokom kojeg ćemo slaviti njegova dostignuća i reći mu hvala za sve uspomene”, izjavila je predsednica Ol Ingland kluba Seli Bolton.

I isprva je sve delovalo kako i dolikuje istinskom šampionu tenisa – tribine su ga dočekale aplauzima, on je zauzeo svoje mesto između supruge Mirke i britanske princeze Kejt Midlton, pozdravio kulturno publiku, koja je bila na tribinama pred kojim je rekordnih osam puta podizao pehar ali…

Kada je emitovan video-prilog o njegovim titulama na Vimbldonu, uz izjave nekih muških i nekih ženskih aktera tenisa, sve je na kraju bilo začinjeno izjavom Rafaela Nadala:

“On (Federer) se uvek bori neverovatno. Najbolji igrač u istoriji – Rodžer Federer!”

Rado bismo vam sada i prikazali taj video-snimak ali…

Iako je skoro četiri i po minuta ceremonije Vimbldon, odmah po njenom završetku emitovao na društvenim mrežama…

Novosti online

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Arheološki hit u Hrvatskoj – u centru Splita pronađen novac srpskog kralja Stefana Uroša II Milutina!

Tokom arheoloških radova na temeljima građevine, nedaleko od Dioklecijanove plate u centru Splita,  pronađen je …