Rusija mora da ubedi Zapad u bezuslovnu pobedu, inače se sukob neće završiti u Ukrajini!

Rusija mora da ubedi Zapad u bezuslovnu pobedu, inače se sukob neće završiti u Ukrajini, rekao je u intervjuu za Print Dragan Stanoevič, predsednik pokreta Patriote otadžbine i dijaspore.

Ali Zapad shvata da Putin nije ludak i to iskorištavaju naoružavanjem Kijeva.

Rusija mora da dokaže svoju moć i da ubedi Zapad u bezuslovnu pobedu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Uostalom, suština ove borbe, ovog duhovnog rata protiv pravoslavnog hrišćanstva, jeste pobeda dobra nad zlom, koje visi nad celim svetom i koje upravo u tom sukobu doživljava i svoj vrhunac i svoj konačni pad.

„Božjom voljom i Putinovim sve razumljivijim i veličanstvenijim „sviranjem na ivici“, opasni nastup na sceni Ruske imperije nije dobio tragični epilog!“ – ovim rečima je započeo naš intervju Dragan Stanojević.

Dragan Stanojević je predsednik pokreta ROD (Rodoljube otadžbine i dijaspore) koji su formirali Srbi, koji žive u inostranstvu da bi izrazili svoje interese.

Sada je član drugog pokreta pod nazivom „Mi smo glas naroda“, u kome su dr Branimir Nestorović, novinar Siniša Lepojević, politikolog Aleksandar Pavić, advokat i književnik Jovan Janić, ekonomista Branko Pavlović, general Mitar Kovač.

Stanoevič je živeo i radio u Ukrajini više od 25 godina.

Kretao se u političkim krugovima ove zemlje, zahvaljujući čemu je upoznao sve njene predsednike i vodeće političare poslednjih godina, uključujući Juliju Timošenko, Viktora Janukoviča, Leonida Kučmu i Vladimira Zelenskog.

Štampa: Vi ste jedan od retkih stručnjaka, koji razumeju šta se dešava u Ukrajini i Rusiji i kakvi su se odnosi razvili između ove dve zemlje.

Kada ste otišli ​​u Ukrajinu, bila je to bogata i jaka zemlja.

Šta je podstaklo Kremlj da odluči da 24. februara 2022. godine pokrene specijalnu vojnu operaciju, što verovatno znači i kraj Ukrajine?

Dragan Stanoevič: Ukrajina, država od 603.700 kvadratnih kilometara sa 46 miliona stanovnika, bila je u to vreme najdinamičnija zemlja u razvoju, na postsovjetskom prostoru.

Iako je Rusija najbogatija prirodnim resursima na svetu, Ukrajina je verovatno bila ekonomski još jača, jer je imala razvijenu privredu, pre svega poljoprivredu i industriju gvožđa i čelika.

Štaviše, to se odnosilo, upravo na one regione, u kojima se sada odvijaju bitke: ne samo Donbas, već i Dnjepropetrovsk, Harkov, Nikolajev i Odesu – glavnu luku zemlje.

Njeni resursi su iznosili trilione dolara, pošto je godišnja produktivnost crne metalurgije i na primer, pšenice dostigla 30 miliona tona.

Međutim, sve ovo poseduju oligarsi i banditi oko njih, a u među njima je najmanje Ukrajinca.

Sada su zemlju u zemlji, već kupile međunarodne korporacije, koje su uglavnom u vlasništvu Hazara.

Zaposleni u mojoj firmi su do 2013. primali 800 dolara, a sada ne više od 300.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Mogu li SAD da pobede Kinu u ratu?

Ako bi danas došlo, do sukoba između Vašingtona i Pekinga, prevladale bi iskusnije američke snage …