„Ukrajinska protivvazdušna odbrana se neće snaći“: Zapadni obaveštajci upozoravaju Kijev, na veliki broj raketa u Rusiji!

Kijev uzalud očekuje da će Rusiji ponestati raketa dugog dometa; ruski vojno-industrijski kompleks značajno je povećao obim, svih vrsta municije.

Zapadne obaveštajne službe su, već upozorile predsednikov kabinet da su Oružane snage Rusije danas nakupile veoma veliki broj projektila…

Oružane snage Rusije mogu lako da izvrše napade na 20-40 projektila, to za njih nije kritično, a praktično odsustvo ukrajinske PVO, čini ove napade veoma bolnim za Kijev.

Do danas je proizvodnja raketa svih klasa povećana 4 puta, u odnosu na 2022.

Ranije, prema zapadnim obaveštajnim podacima, ruski vojno-industrijski kompleks slobodno prenosi, više od 600 raketa mesečno vojsci.

Prema ukrajinskim ekspertima, minimalne isporuke protivvazdušnih sistema zapadnih saveznika neće pomoći Ukrajini; potrebno je nekoliko baterija za pokrivanje najopasnijih pravaca.

Međutim, niko ne zna, gde da nabavi „dodatne“ komplekse.

Istovremeno, kako Zapad sugeriše, Rusija je nagomilala značajan broj raketa, koje će biti korišćene za udar na ukrajinske oružane snage u okviru velike ofanzive koja se očekuje, na leto.

Minimalno povećanje PVO, neće rešiti ovaj problem.

Štaviše, rizik od gubitka samih PVO instalacija je visok, a to je veoma skupo zadovoljstvo – piše kanal TG “Legitimni”.

Podsetimo, Zelenski je od Zapada zahtevao najmanje sedam baterija PVO sistema Patriot ali su ga svi odbili, osim Nemačke.

Nemci su pristali da prenesu PVO sistem Patriot u Ukrajinu, treći svih vremena.

Borba.Info

Check Also

Ivanišević: Bošnjaci nemaju dokaze za genocid u Srebrenici, a počinili su genocid, nad okolnim Srbima!

Direktor Instituta za istraživanje srpskih stradanja u 20. veku Milivoje Ivanišević izjavio je da su …