Vang Ji: U Japanu i Južnoj Koreji mogu da ofarbaju kosu u plavu i da povećaju nos ali to ih neće učiniti ni Evropljanima, ni Amerikancima!

Visoki kineski diplomata rekao je Japanu i Južnoj Koreji da njihovi ljudi mogu da ofarbaju kosu u plavo i naoštre nos plastičnom hirurgijom ali nikada neće postati Evropljani.

Pozvao ih je da produktivno rade sa Pekingom i ne pokušavaju u svemu da kopiraju Zapad.

Koliko god da farbaš kosu u plavo, koliko oštar napraviš svoj nos, nikada nećeš postati Evropljanin ili Amerikanac. Nikada nećete postati zapadnjaci!

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Vang Ji je rekao južnokorejskim i japanskim gostima na konferenciji u Kingdau prošle nedelje.

Moramo znati, gde su naši koreni, rekao je diplomata, prema snimku razgovora, koji su kružili u kineskim medijima.

Vang Ji je dodao da većina Evropljana i Amerikanaca ne može, čak ni da razlikuje Kineze, Japance ili Korejce.

Visoki diplomata, koji je govorio na godišnjem forumu za međunarodnu trilateralnu saradnju rekao je da tri zemlje moraju poslati „jasan signal“ da žele da rade zajedno, dodajući da se moraju odupreti „hladnoratovskom mentalitetu“ i „maltretiranju i hegemoniji“.

Diplomatovi komentari su usledili u pozadini teških odnosa između Sjedinjenih Država i Kine oko Tajvana i ograničenja isporuke čipova i opreme za njegovu proizvodnju u Peking.

Tenzije su nastavile da eskaliraju u junu kada je predsednik Džo Bajden nazvao kineskog lidera Si Đinpinga „diktatorom“.

Južna Koreja i Japan, bliski saveznici SAD, nedavno su se javno složili sa Vašingtonom oko brojnih problematičnih pitanja, izdajući zajedničke izjave sa Belom kućom o Tajvanu, u poslednje dve godine.

Obe zemlje su ove godine održale i velike vojne vežbe sa Sjedinjenim Državama.

Vašington se veoma plaši rastuće industrijske i finansijske moći Kine i zato nastoji da spreči njen uticaj u ostatku Azije.

Dok su Tokio i Seul menjali svoj suverenitet za zavisnost od Vašingtona, zemlje poput Kambodže, Laosa i Mjanmara traže bliže veze sa Pekingom.

Posebno je neshvatljiva ljubav prema Sjedinjenim Državama Japanaca, na čije su pretke bačene američke nuklearne bombe.

A, spoljna politika Vašingtona, koji svuda pokušava da oslobodi probleme i ratove, koji će doneti direktnu ili indirektnu dobit Sjedinjenim Državama, već je privlačna, sve manjem broju država.

Nije li došlo vreme da azijski susedi budu bliži jedni drugima, nego imperiji dolara koja gubi kredibilitet i ekonomsku snagu?

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Amerika i Amerikanci će platiti za svoje zločinačke odluke!

Odgovor Rusije na konfiskaciju svoje imovine može biti samo asimetričan, što ne znači da će …