Simonjan šokirala svet: Od danas je Tauerbridž u Londonu, legitimna meta za Rusiju!

Margarita Simonjan, glavna urednica medijske grupe „Rusija sevodnja” i RT prokomentarisala je današnji napad na Krimski most, za koji Moskva optužuje Ukrajinu.

Simonjan je poručila, ukoliko je istina ono što je saopštilo rusko MSP, da je napad koordinisan zajedno sa Vašingtonom i Londonom, onda je čuveni Tauerbridž u Londonu legitimna meta za Rusiju.

„Svi već shvataju da su dronovi oružje. Tako da ih i treba izjednačavati sa oružjem i izjednačiti posledice njihove prodaje i širenja, kao da se radi o drugom oružju”, napisala je Simonjan na Telegramu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Nacionalni antiteroristički komitet Rusije tokom dana je saopštio da je napad na most izveden uz pomoć dva ukrajinska drona, dok je savetnik lidera DNR-a, Jan Gagin, precizirao da je napad na Krimski most izvršen uz pomoć dronova NATO pakta.

Tom prilikom, život je izgubio mladi bračni par, a njihova ćerka je preživela, ali je zadobila teže povrede.

Moskva: Očekujemo reakciju međunarodne zajednice

Rusija oštro osuđuje teroristički napad na Krimski most i nada se da će međunarodna zajednica dati odgovarajuću ocenu ovog zločina koji je organizovan iz Kijeva, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

„Očekujemo da će međunarodna zajednica i relevantne multilateralne strukture pokazati integritet i dati odgovarajuću ocenu ovog zločina ukrajinskih vlasti”, navodi se u saopštenju ruskog MSP, prenosi RIA Novosti.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova je poručilo da će se tokom istrage ustanoviti da li su dronovi kojima je izvršen napad proizvedeni u zapadnim zemljama, kao i da li su zapadne zemlje imale ulogu u planiranju, sponzorisanju i izvođenju ove operacije.

“Ukoliko to bude razotkriveno biće potvrđeno i njihovo saučesništvo u terorističkim aktivnostima kijevskog režima”, navodi se u saopštenju ruskog MSP.

Jedan ruski par je smrtno stradao u ovom napadu na Krimski most, a njihova 14-godišnja ćerka je ranjena.

Automobil ove porodice je pogođen tokom putovanja na odmor koji su planirali da provedu na Krimu, na obali Crnog mora.

Na video snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se uništen porodični automobil, sa okrvavljenim, nepomičnim telima, preneo je Rojters navodeći da se 14-godišnja povređena devojčica zove Angelina, a njeni poginuli roditelji Aleksej i Natalija.

Ruski nacionalni antiteroristički komitet tvrdi da je „Kijev u ponedeljak uveče izveo teroristički napad na Krimski most sa dva drona” u kojem je oštećena vozna traka na mostu.

Vlasti Krima i Kubana uputile su apel stanovnicima Krima i turistima da se uzdrže od putovanja preko Krimskog mosta i da izaberu “alternativne pravce kroz nove regione”.

Istražni komitet Ruske Federacije, u okviru krivičnog postupka, nastoji da ustanovi ko je sve iz Ukrajine umešan u ovaj “teroristički napad na Krimski most”.

Politika

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Si upozorio Blinkena: Kažeš ovo, a radiš ono… Ne može tako!

Vašington mora da prestane da „govori jedno, a da radi drugo“ kao i da prestane …