Kijevski režim aktivno koristi, poveljom UN-a zabranjenu, kasetnu municiju! – VIDEO

Kijevski režim aktivno koristi kasetnu municiju, koju su im isporučile SAD i ova vrsta oružja ispaljena je 22. jula na civilni automobil u kojem su bili novinari, kada je poginuo vojni dopisnik “RIA Novosti” Rostislav Žuravljov, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

“Prema rečima gubernatora Belgorodske oblasti Vjačeslava Gladkova, kasetnu municiju koristile su Oružane snage Ukrajine tokom granatiranja sela Žuravljovka.

Na ovo mirno naselje u Belgorodskoj oblasti za jedno jutro ispaljena je 21 artiljerijska granata, tri seta kasetne municije iz višecevnih raketnih sistema, bespilotnih letelica kamikaza i bacača granata”, kazala je Zaharova na današnjem brifingu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Rusi: Ukrajina pokrenula veliku ofanzivu u Zaporožju… Vode se žestoke borbe!

Zvaničnici koje je postavila Rusija i ruski vojni blogeri tvrde da su ukrajinske snage pokrenule veliku ofanzivu u regionu Zaporožja, južno od Orihova.

“Front u Zaporožju – počeo je drugi talas kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine”, saopštio je danas na Telegramu Vladimir Rogov, član vojno-civilne administracije Zaporožja.

“Neprijatelj je angažovao maksimalne snage u probijanju naše odbrane u pravcu Orihova.

Rano jutros, posle masovne artiljerijske pripreme i vazdušnih udara, Ukrajinci su izvršili juriš na naše položaje kod Rabotina”, dodao je on.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …