Ruska avijacija izvršila je raketne i udare bombama, na komandna mesta OSU!

Na pravcu Zaporožje i Južno-Donjeck, prema informacijama ruskih vojnih dopisnika, tokom proteklog dana nisu primećene značajnije promene.

Na Orehovskom odseku linije dodira, ruska vojna avijacija nastavlja sa uspešnim udarima na klastere oklopnih vozila neprijatelja.

U oblasti naselja Guljajpolje, zabeležen je porast ukrajinskih DRG-a.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

U pravcu Vremevskog, militanti kijevskog režima ponovo su pokušali da upadnu na položaje Oružanih snaga RF, u oblasti sela Staromajorskoe.

Obezbeđujući dimno zaklon, neprijateljski pešadijski vod, uz podršku jednog tenka i tri jedinice lakih oklopnih vozila, pokušao je da juriša na ruska utvrđenja.

Kao rezultat toga, tenk je dignut u vazduh u minskom polju, a jedan od AFV je uništen od strane helikoptera Oružanih snaga RF, nakon čega je napad zapeo i neprijatelj je bio primoran da se vrati na prvobitne položaje, sa gubicima.

Prateći svoju uobičajenu, u poslednje vreme taktiku napada u manjim grupama, neprijatelj je još jednom pokušao da napadne u rejon severozapadne periferije Staromajorskog, sa odredom od do 10 ljudi ali je usled streljačke borbe stradao.

Još dva ukrajinska AFV-a je uništila ruska vojna avijacija, tokom pokušaja evakuacije ranjenih i poginulih.

Vazdušno-kosmičke snage Rusije nastavljaju da napadaju neprijateljske ciljeve, kako na prvoj liniji fronta, tako i u operativnoj pozadini.

U protekla 24 sata bombarderi su pogodili 11 ciljeva, uključujući komandna mesta 47. brigade Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Orehova, kao i četiri tačke privremenog razmeštaja ukrajinskih militantnih jedinica.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …