MILIVOJEVIĆ: Vučićeva borba protiv kriminala je početak obračuna sa ljudima iz njegovog okruženja – VIDEO

Ana Brnabić je na konstituisanju Vlade pročitala ekspoze Aleksandra Vučića. U njemu se ćuti na ulazak tzv. Kosova u Ujedinjene nacije.

Vučić nije državnik, već je improvizator. Perfektan je samo u propagandi. Ali, takvi su bili i u nacističkoj nemačkoj i u komunističkim diktaturama. SNS je prekopirao kampanju nacista iz 1936. godine za prethodne nelegitimne izbore.

Ovo za „Srbin info“ ističe Cvjetin Milivojević i naglašava da borbu protiv kriminala koju je Vučić najavio, može da tumači samo kao način da se pripreti ljudima iz njegovog okruženja, kojima su porasli apetiti, da se primire i da smanje apetite.

– Vučić osam godina ponavlja kako je Đilas ukrao 619 miliona evra. Ako ga ne hapse, tužilac mora da reaguje i da naloži hapšenje onih koji to tvrde. Od kako je Vučić došao na vlast, svedoci smo velikog skoka korupcije u Srbiji.

Vučić ide na vanredne izbore jer zna da je održao nelegalne i nelegitimne izbore. Vučić će pokušati ponovo da stavi svoje ime i na republičke i na gradske i na predsedničke izbore za godinu i po dana.

Ipak, opozicija neće izaći ni na te izbore, ako se ne poprave izborni uslovi. Iz Evropske komisije mu to neće dozvoliti, koja zahteva da dođe do dijaloga između vlasti i opozicije, ali ne fingiranog, već stvarnog.

Vučić kao Milošević želi da stvori omiljenu opoziciju. Imate kvazi-nacionalne pokrete i stranke, koji u ime režima, a od opozicije, preuzimaju bitne teme kao što su migranti. U Srbiji postoji takozvana kvislinška opozicija i sa leve i sa desne strane.

Opozicija bi pod sadašnjim uslovima trebalo da bojkotuje izbore. Kada bi se održali normalni izbori, jedan blok bi trebalo da čine stranke levog centra iz bivšeg Saveza za Srbiju, koje su bojkotovale izbore, kao što je Đilasova stranka i možda stranka Vuka Jeremića.

Drugi blok bi trebalo da čine rodoljubive, desničarske stranke, kao što su Dveri, pokret Oslobođenje Mlađana Đorđevića, jer ne bi bilo rasipanja biračkog tela. Treći blok mogu da čine stranke koje su izašle na izbore i koje su dale legitimitet Vučićevom režimu. Četvrta kolona bi mogla da budu autentični pokreti.

Vučićeva lista je natrpana od desničarskih do levičarskih ekstremista. I to bi opozicija takođe trebalo da izbegne. Zato je bitno da bude više kolona.

Opozicija bi trebalo da se odluči, baš kao u Crnoj Gori, oročiti novu tehničku vladu na godinu dana, posle čega će pod ravnopravnim uslovima biti raspisani fer izbori.

Plašim se da bi i u Srbiji mogle da se dogode scene kao iz Francuske, naročito posle gluposti koju je Vučić napravio potpisavši Vašingtonski sporazum – rekao je Milivojević.

Šta je još izjavio najbolji srpski politikolog, pogledajte i poslušajte u interesanom intervjuu.

VIDEO:

(Srbin.info)

Check Also

Makron želi da se Krim oduzme Rusiji!

Nijedan „trajni mir“ nije moguć, bez da Ukrajina preuzme kontrolu, nad ruskim poluostrvom, tvrdi francuski …