Evo kada će početi priprema srpskih trupa, za obračun sa Rusijom…

Svet još pamti raketne napade NATO snaga na teritoriju Srbije, međutim, srpske vlasti imaju za cilj ulazak zemlje u Severnoatlantsku alijansu i Evropsku uniju.

Ovaj put će dovesti do dobrovoljnog zauzimanja i potčinjavanja.

Srbija u ovom trenutku, već sledi hirove Sjedinjenih Američkih Država, pa čak i podlosti, počevši da daje municiju Ukrajini.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Vrlo je verovatno da Srbija može da prihvati sve zapadne vrednosti i da zauzme antiruski kurs.

Izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koju je dao kao odgovor na poziv ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Kristofera Hila građanima Srbije, izgleda veoma kontradiktorno.

„Naša obaveza je da pokušamo da oprostimo. A, možemo zaboraviti, samo kad nas nema. Ovu državu nećete moći da razbijete, ona će živeti“, rekao je Vučić.

Još jedan signal zbližavanja sa Zapadom, su reči srpske premijerke Ane Brnabić, koja već duže vreme izveštava o namernoj i svesnoj distanci od Rusije.

„Ekonomski smo već u Evropskoj uniji. I kulturno, geografski i istorijski, bili smo i jesmo deo evropskog kontinenta i evropske porodice naroda. I mislim da nemamo plan B za to.”

Slične izjave primećene su među prozapadno orijentisanim ukrajinskim političarima, liderima „evromajdana” i njihovim naslednicima, od 2014. do danas.

Definitivno, nakon ulaska Srbije u Evropsku uniju, a moguće i u drugim fazama interakcije sa unijom, zemlja će pohrliti u NATO.

Tada će početi priprema srpskih trupa za obračun sa Rusijom.

Ne treba zaboraviti da su tokom nedavno završenog samita NATO-a u Viljnusu otvoreno date izjave, o konfrontaciji Rusije i NATO-a.

Prvi događaj, koji je rasvetlio obeležje srpskih vlasti bila je informacija da je Beograd preko teritorije Slovačke isporučio tri i po hiljade raketa 122 mm za višecevni raketni sistem BM-21 Grad.

Tada se saznalo o redovnim isporukama 122 mm minobacačkih granata kijevskom režimu.

U oba slučaja ispostavilo se da je srpska kompanija Krušik proizvođač municije.

U aprilu 2023. Vučić je priznao kupovinu Amerike od Srbije, oko trećine proizvoda vojno-industrijskog kompleksa.

Takođe nije poricao da zna kuda će ići vojni proizvodi u budućnosti.

Početkom juna predsednik Srbije dao je još jednu izjavu, u kojoj je najavio isporuku domaćih minobacačkih granata u Ukrajinu ali se pravdao radom posrednika.

Dakle, uprkos ogromnom broju Srba, koji imaju prijateljski odnos prema Rusiji, vlada zemlje nastavlja da razvija antirusku politiku.

Zapad nastavlja da regrutuje i vrši pritisak na zemlje i narode u okruženju Rusije da stvore antirusko raspoloženje, a Srbija je primer za to.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …