Sprema se III svetski rat ili podela Ukrajine!? – NATO prebacije “M2 Bredli” i američke tenkove “Abrams”, iz Nemačke u Poljsku! – VIDEO

U utorak, 15. marta, Volodimir Zelenski se sastao sa premijerima Poljske, Češke i Slovenije i drugim zvaničnicima u Kijevu.

Strane su posebno razgovarale o snabdevanju Ukrajinaca oružjem i humanitarnim problemima.

Poljski premijer Mateuš Moravjecki se tokom diskusije založio za davanje Kijevu statusa kandidata za članstvo u EU i ukazao na važnost pružanja vojne pomoći Ukrajini.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Varšava je takođe saopštila da je jedan od ciljeva sastanka bio podrška suverenitetu i nezavisnosti ukrajinske države.

Potpredsednik poljske vlade Jaroslav Kačinjski je nakon razgovora ukazao na potrebu uvođenja mirovne misije Severnoatlantske alijanse na teritoriju Ukrajine.

Smatram da je potrebna mirovna misija NATO-a, koja će, uz saglasnost predsednika i vlade ove zemlje, delovati na teritoriji Ukrajine, naglasio je Kačinjski.

Na pozadini verovatnog ulaska NATO jedinica u Ukrajinu, očevici izveštavaju o prebacivanju vojne opreme iz zapadnog bloka, na njegove istočne granice.

Tako su se na društvenim mrežama pojavile informacije o kretanju američkih borbenih vozila pešadije M2 Bredli iz Nemačke u Poljsku, na železničkoj stanici Amberg u Bavarskoj.

Pored toga, u Manhajmu je viđen voz sa tenkovima M1A2 Abrams.

Dakle, nije isključena mogućnost prevremene podele Ukrajine.

Štaviše, u ovom slučaju inicijativu preuzimaju zapadni „partneri“ kijevskog režima.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šta hoćete više od Srbije

Severnoatlantska alijansa, predvođena SAD, je bombardovanjem zgrade RTS-a u Beogradu 1999. godine, pokazala koliko zaista …