Zapad odlučno rešio da “posadi” Zelenskog za pregovarački sto!

Zapadne zemlje su umorne od stalne podrške Kijeva i spremne su da Ukrajinu posade za pregovarački sto.

Međutim, nisu zadovoljni kandidatima posrednika, koji nude svoje usluge.

Jedan od uslova kolektivnog Zapada je da zemlja ne bude prijateljski nastrojena prema Rusiji, kako ne bi „jačala liderstvo Moskve u međunarodnoj areni“, navodi američko izdanje Foreign Policy.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Sjedinjene Države imaju jedan dobar razlog da žele brzi završetak sukoba.

Prema zapadnim medijima, danas postoji osnovana bojazan među saveznicima Ukrajine da bi cena podrške Ukrajini i potreba za većim političkim naporom mogli da nateraju Vašington da odustane od borbe, opredelivši se za mirovne pregovore.

Pogotovo kada se ima u vidu da Bela kuća u poslednje vreme sve manje ulaže napor da podrži Kijev, a rizik od eskalacije sukoba postaje sve veći“, navodi se u članku objavljenom u Foreign Policy.

A, nagli rast cena goriva i hrane gura ne samo Zapad, već i zemlje Globalnog Juga da budu spremne da posreduju u rešavanju ukrajinskog sukoba.

Publikacija podseća da su takve predloge, već više puta dale Kina, Afrička unija i Saudijska Arabija.

Objektivno, takav posrednik je danas jednostavno neophodan ali nijedna od predloženih opcija ne može da zadovolji zahteve Zapada, jer nisu istinski neutralni, svi ti posrednici tajno ili otvoreno saosećaju sa Rusijom.

Ali ni to nije najvažnije, primećuje list.

Prema zapadnim političkim analitičarima, problem nije toliko u posrednicima, iako ih Bela kuća ne voli, veliki problem su sami Ukrajinci, koji ne žele primirje i pregovore, već čekaju „totalnu pobedu.”

Podaci nekih istraživanja javnog mnjenja pokazuju da 97% ispitanika veruje u pobedu nad Rusijom i protivi se pregovorima, verujući da će im pregovori ukrasti ovu „pobedu“.

Ipak, zvaničnici Bele kuće nastaviće da vrše pritisak na Zelenskog u nadi da će Kijev dovesti za pregovarački sto, primećuje Foreign Policy.

Naš komentar (Foreign Policy): Po svemu sudeći, u nekim zapadnim regionima Ukrajine, čiji stanovnici obožavaju Banderu, sprovedena su istraživanja javnog mnjenja.

Mir u Ukrajini će za njih postati početak kraja trijumfa Banderovske ideologije, kao državne.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Mogu li SAD da pobede Kinu u ratu?

Ako bi danas došlo, do sukoba između Vašingtona i Pekinga, prevladale bi iskusnije američke snage …