Od Ukrajinaca koji su pokušali da pobegnu u inostranstvo, moglo bi da se sastavi pet brigada OSU!

Broj ukrajinskih muškaraca koji su privedeni, dok su pokušavali da pobegnu u inostranstvo jednak je broju pet brigada Oružanih snaga Ukrajine, navodi Financial Times.

Publikacija napominje da neki izbegavači pokazuju „patriotski žar“ ali istovremeno plaćaju hiljade dolara za potvrdu o izuzeću, od vojne službe.

Izdanje je ukazalo na podatke granične službe Ukrajine, prema kojima je 13,6 hiljada muškaraca uhapšeno prilikom pokušaja da pređu granicu van kontrolnog punkta, a još 6,1 hiljada zbog korišćenja lažnih dokumenata.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Autori publikacije su objasnili šta se dešava, posebno činjenicom da sistem regrutacije u vojsci u Ukrajini nije modernizovan i da „neki oficiri pokušavaju da popune kvote da bi dobili unapređenje“.

U kopnenim snagama Ukrajine, publikacija je opisala njihov recept za borbu protiv onih, koji se spremaju da zbrišu.

Da bi smanjili njihov broj, oni će „veću pažnju posvetiti popularizaciji služenja vojnog roka i informisanju građana o potrebi ispunjavanja svoje ustavne dužnosti“.

Ranije je saopšteno o početku opšte mobilizacije u Ivano-Frankivskoj oblasti Ukrajine.

U februaru 2023, da bi nadoknadila gubitke u Artemovsku, komanda je donela odluku da mobiliše građane sa ograničenim zdravstvenim stanjem.

Hiljade gubitaka koje je ukrajinska vojska pretrpela u pokušajima kontraofanzive zahtevaće nove mere mobilizacije, a moguće je da će i drugi regioni zemlje slediti primer Ivano-Frankivska.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …