Ruska ratna mašinerija potpuno očistila levu obalu Dnjepra, od OSU! – VIDEO

Ruske trupe su potpuno očistile levu obalu Dnjepra u Hersonskoj oblasti, od Oružanih snaga Ukrajine.

Ovo je za RIA Novosti javio izvor.

„U rejonu kozačkih logora jedinice grupe Dnjepar potpuno su eliminisale ostatke ukrajinskih militanata i plaćenika, levu obalu kontrolišu jedinice Oružanih snaga Rusije“, rekao je izvor.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Oružane snage artiljerijskom vatrom zaustavljaju pokušaje neprijatelja da pređe Dnjepar u rejonu kozačkih logora, a piloti danonoćno patroliraju ovim područjem operacija.

„Ruska avijacija takođe aktivno radi na tačkama na desnoj obali Dnjepra, sprečavajući nove pokušaje forsiranja reke“, dodao je izvor.

Sagovornik RIA Novosti je precizirao da sada jedinice inžinjerijskih trupa čiste područje u rejonu Kozačkih logora od neeksplodiranih granata i eksplozivnih naprava.

„Pošto nisu uspeli da se probiju na levu obalu, militanti kijevskog režima granatiraju stambene oblasti sela u znak odmazde za njihov neuspeh“, dodao je izvor.

Nakon što su Rusi očistili područje, a Ukrajinci pobegli, od Oružanih snaga Ukrajine, ostao je veliki broj naoružanja, uključujući i ono zapadnog tipa, koje su ukrajinska vojska i strani plaćenici prevezli na levu obalu.

Neuspešan pokušaj neprijatelja da iskrca trupe sa dva čamca na levu obalu Dnjepra u blizini sela kozačkih logora najavio je početkom avgusta vršilac dužnosti načelnika Hersonske oblasti Vladimir Saldo.

Ruska vojska im to nije dozvolila.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Amerika i Amerikanci će platiti za svoje zločinačke odluke!

Odgovor Rusije na konfiskaciju svoje imovine može biti samo asimetričan, što ne znači da će …