Organizator NATO bombardovanja upozorava Amerikance: Bežite odatle, oni su “samleveni”… Uništiće i nas!

Američki pukovnik u penziji i bivši savetnik šefa Pentagona Daglas Makgregor upozorio da je potpirivanje sukoba u Ukrajini moglo uništiti SAD.

Gostujući u emisiji Takera Karlsona, Makgregor je na izjavu čuvenog novinara da je “svaka tvrdnja” zapadnih medija glavnog toka o sukobu u Ukrajini “lažna” odgovorio da “većina Amerikanaca ne zna ništa o Ukrajini”.

“Kad bi znali nešto o istoriji istočne Evrope, rekli bi uglas, ‘bežite odatle!'”, izjavio je penzionisani pukovnik i ključni organizator NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999. godine.

Kako navodi, predsednik SAD Džozef Bajden omogućio je “borbenu platu”, što implicira da su američke snage na terenu u Ukrajini, dodavši da bi bilo “greška misliti da ruske snage ne znaju gde se one nalaze.”

Makgregor smatra da su precizni udari ruskih raketa na ukrajinskom tlu u blizini granica sa Poljskom i Moldavijom dokaz njegovih tvrdnji.

“Ako mislite da se možete sakriti od nas, ako dođete ovamo, ako pređete ove granice, uništićemo vas”, poruka je koju Moskva šalje, smatra penzionisani pukovnik. Kako navodi, SAD se moraju suočiti sa činjenicama na terenu jer “ne mogu pobediti”.

“Ako nastavimo ovaj rat sa Rusijom u centralnoj Istočnoj Evropi, stići će nas ovde u Sjedinjenim Državama”, ocenio je Makgregor, zaključivši da bi momentalni mir bio najbolje rešenje.

Napominje da su kijevske snage “samlevene” i da se ukrajinski vojnici predaju Rusima “ne zato što ne žele da se bore, već zato što to više ne mogu, toliko ima ranjenih koji se ne mogu evakuisati… posvedočićemo kako se ova vojska na koju toliko mnogo potrošili topi pred našim očima”.

Pored toga, smatra da je većina vojne opreme koju su SAD poslale u Ukrajinu “veoma stara”.

“Integrisana protivvazdušna odbrana će oboriti praktično sve što leti”, rekao je on, dodavši da ‘ćemo se tada vratiti na nuklearno odvraćanje – taktičko nuklearno oružje čija je poruka: ‘Ako nastavite da napredujete, moraćemo da koristimo nuklearno oružje.’

Ne želimo da idemo tim putem, jer… upotreba bilo kakvog nuklearnog oružja će vrlo brzo izazvati eskalaciju”, rekao je on.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …