Masovan protest u CG! “Izdaja se ne prašta!” – VIDEO

U Crnoj Gori večeras se održavaju protestne auto-kolone u više gradova, zbog najavljenog formiranja vlade sa nekadašnjim partnerima Demokratske partije socijalista (DPS), a bez koalicije Za budućnost Crne Gore, prenose podgorički mediji.

Predstavnik organizatora auto-kolona Ivan Milić kazao je da učesnici protesta pozivaju političare da se vrate pobedi od 30. avgusta koja je, kako je naveo, preporodila Crnu Goru, prenosi RTCG.

“Pozivamo da se vrate onoj velikoj pobedi od 30. avgusta koja je preporodila Crnu Goru. Bićemo ovde do kraja i nećemo odustati”, kazao je Milić.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

U Nikšiću je saobraćaj bio blokiran na 20 minuta i to na kružnom toku.

U Tivtu učesnici su se okupili na trajektnom prelazu Lepetane. Za sada saobraćaj nije u prekidu, iako se ukrcavanje i iskrcanje odvijaju otežano.

U Pljevljima je kolona stala u ulici Kralja Petra između zgrade Opštine i Skupštine opštine. Saobraćaj je ubrzo pušten.

Policija je na licu mesta razgovarala sa učesnicima i upozorila ih da su u prekršaju, jer skup nije najavljen te da moraju propustiti eventualna vozila hitne pomoći i drugih službi.

Protest se organizuje, kako su kazali organizatori putem društvenih mreža, zbog neslaganja što koalicija “Za budućnost Crne Gore”, prema najavama, neće biti deo vladajuće većine i što se u vladu uvode partije koje su nekad sarađivale sa Milom Đukanovićem.

Na Vajberu je formirana grupa “Odbrana izborne volje” gde pojedini članovi grupe predlažu proteste jer smatraju da su prevareni i na ovim izborima.

Poslanik Nove srpske demokratije (NSD) i koalicije Za budućnost Crne Gore Jovan Vučurović čestitao je, kako je kazao, hrabrim građanima koji su se sami organizovali da brane svoj glas i koji pokazuju veliku odgovornost, prenosi Tanjug.

„Katastrofalno je i neodgovorno ponašanje Milojka Spajića.

Njegova spremnost da na mesta odlučivanja vrati organizovani kriminal, Mila Đukanovića i ostale koji su uništavali Crnu Goru i koji su hteli da otimaju svetinje SPC, izazvalo je veliko ogorčenje naroda.

30. avgusta 2020. godine, kao i na poslednjim predsedničkim izborima jasno se ocrtala većina koja treba da bude okosnica nove vlade i Spajić to mora da ima u vidu, a ne da njim upravljaju sujeta i netrpeljivost”, poručio je Vučurović.

Politika

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …