NATO u Ukrajini shvatio da Rusija, nije ono što su mislili da jeste… Rusi tuku žestoko!

Zemlje članice NATO-a su navikle da se bore sa vojskom koja nije opremljena, to je razlog što njihove metode doživljavaju krah protiv Oružanih snaga Rusije, a ukrajinska vojska trpi veoma velike gubitke, izjavio je Sputnjiku Heroj Rusije, pukovnik Rustam Sajfulin.

“Deo Oružanih snaga Ukrajine je imao obuku u NATO zemljama.

Međutim, u svim NATO udžbenicima i kako NATO obučava vojnike, krije se to da su oni navikli da se bore sa vojskom koja nema opremu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

A, kada im se suprotstavlja vojska po moći i karakteru kao što je naša, kao vojska Oružanih snaga Ruske Federacije, onda svi njihovi principi i metode doživljavaju krah, što sada imamo priliku da vidimo,” rekao je on.

Blinken: Mi smo odlučni…

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio u Kijevu da je Ukrajina ostvarila “dobar napredak” u svojoj kontraofanzivi i poručio da je u posetu Kijevu došao, kako bi pokazao stalnu i odlučnu američku podršku Ukrajini tokom rata.

Blinken, koji je danas doputovao u posetu Kijevu, rekao je tokom sastanka sa ukrajinskim ministrom spoljnih poslova Dmitrom Kulebom da je tokom treće posete Ukrajini od početka rata ponovo “zapanjen izuzetnom hrabrošću i otpornošću ukrajinskog naroda, ukrajinskih snaga i ukrajinskog rukovodstva”, prenosi Si-En-En.

“I ja sam ovde, pre svega, da izrazim našu stalnu i odlučnu podršku Ukrajini dok se nosi sa ovom agresijom. Videli smo dobar napredak u kontraofanzivi, što je veoma ohrabrujuce”, rekao je Blinken.

On je dodao da SAD žele da se uvere da Ukrajina ima ono što joj je potrebno, ne samo kako bi njena kontraofanziva bila uspešna, “vec da ima ono što joj je potrebno na duži rok, da se pobrinemo da ima snažna sredstva odvraćanja, jak odbrambeni kapacitet, tako da se u buducnosti ovakve agresije se više ne dešavaju”.

“Mi smo odlučni da nastavimo da radimo sa našim partnerima dok grade i obnavljaju snažnu ekonomiju, jaku demokratiju”, poručio je Blinken.

Ruski vazdušni udar na 800 m od Ruminije

Ruski vazdušni udari u utorak bili su na manje od jednog kilometra od granice Rumunije sa Ukrajinom, izjavio je danas rumunski predsednik Klaus Johanis.

Johanis je to rekao dan nakon što je Kijev saopštio da su ruski dronovi detonirali na teritoriji Rumunije, što je Bukurešt demantovao.

Johanis je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Luksemburga Gzavijeom Betelom, rekao da mu je ministar odbrane potvrdio da su ruski napadi bili na 800 metara od rumunske granice.

Johanis je kazao da nijedan deo drona nije dospeo na teritoriju Rumunije, preneo je Rojters.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poruka Americi: “Šta vas briga, što trgujemo s Rusijom!?”

Portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Lin Đan izjavio je da Kina ima pravo da vodi …