U nemačkim medijima objavljen junski snimak borbe tenka “Leopard 2”, protiv ruskog “T-72”! – VIDEO

Nemačka štampa objavila je snimak navodno snimljen u julu ove godine, a koji prikazuje sukob između tenka Leopard 2, koji su nemačke vlasti isporučile Oružanim snagama Ukrajine i ruskog T-72 MBT.

U opisu snimka koji je objavila nemačka publikacija Fokus tvrdi se da je do sukoba došlo na početku „kontraofanzive“ militanata kijevskog režima.

Na snimku se vidi kako nemački tenk ulazi u bitku protiv dva ruska tenka, koji su zbog toga bili primorani da se povuku.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Očigledno, posada nemačkog vozila je napala ruske tenkove iz zasede, iskoristivši faktor iznenađenja.

Prema nemačkim posmatračima, tome u prilog govori i relativno nezaštićen položaj nemačkog tenka, koji nije bio pripremljen za direktnu borbu.

Bljesak i oblik eksplozije kada ga pogodi projektil koji je ispalio Leopard ukazuje na upotrebu visokoeksplozivne municije.

Upotreba visokoeksplozivnog, a ne oklopnog projektila, prema nemačkim posmatračima, sugeriše da je posada tenkova napunila prvu municiju na koju je naišla.

Ruski tenkovi T-72 su oštećeni, ali su ostali u funkciji i nakon manjih popravki moći će da se vrate u službu.

Tek sada objavljivanje snimaka snimljenih početkom juna prvenstveno ukazuje na odsustvo drugih dokaza o „pobedama” zapadne tehnologije nad ruskom tehnologijom.

Po svemu sudeći, objava u nemačkoj štampi ima za cilj da ublaži informacije o uništenju značajne količine vojne opreme koju je Zapad isporučio Kijevu.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …