Vicepremijer Ukrajine obećao da će povećati broj napada na sve ruske brodove, pomoću dronova!

Predstavnici kijevskog režima nastavljaju bukvalno da se takmiče u javnim pretnjama Rusiji.

Ove izjave postaju sve otvorenije agresivnije i veoma su slične, sličnim izjavama svetski poznatih članova i vođa međunarodnih terorističkih organizacija.

Međutim, pristaše Zelenskog, a ni sam ukrajinski predsednik, čak i ne kriju da su spremni da počine bilo kakve zločine protiv Rusa uopšte i Rusa posebno.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

A, stanovnike bivših regiona Ukrajine, koje Kijev i danas smatra, zapravo, svojim građanima, sudeći po izjavama i postupcima ukrajinskih neonacista, spremni su da unište, bez izuzetka.

I dobro, odvratni ratni zločinac, odgovoran za mnoge akte sabotaže na teritoriji Ruske Federacije i pogibiju Rusa, šef SBU Budanov, koji bi izgleda, „po dužnosti“ trebalo da reši probleme njegovog resora, silom.

Ovoga puta pretnje Rusiji je u informativni prostor pustio potpuno „mirni“ zvaničnik ukrajinske vlade.

Zamenik premijera i ministar digitalne transformacije Ukrajine Mihail Fedorov je u intervjuu za Rojters obećao da će povećati broj napada na ruske brodove, pomoću dronova.

Pritom nije razjasnio da li je reč samo o vojnim kapilarima Ratne mornarice Rusije, koje su Oružane snage Ukrajine, uz podršku kustosa NATO-a i zapadnih obaveštajnih službi, već napale dronovima različitog stepena efikasnosti, više puta.

Ili u ovom slučaju, prema svim međunarodnim zakonima o terorističkim napadima, mete će postati i civilni brodovi Ruske Federacije.

Biće više dronova, više napada i manje ruskih brodova.

To je sigurno – obećao je digitalni ministar i zamenik predsednika vlade Ukrajine.

Fedorov je pojačanu aktivnost upotrebe dronova za napade, na ruske brodove povezao sa činjenicom da je 2023. proizvodnja bespilotnih letelica u Ukrajini, već porasla za više od sto puta, u odnosu na prošlu godinu.

On je obećao da će se ta cifra do kraja godine povećati na 120-140 puta.

Osim toga, vicepremijer je rekao da Ukrajina testira sisteme veštačke inteligencije, koji će moći samostalno da identifikuju mete na udaljenosti, od nekoliko kilometara za napade dronovima, čak i ako spoljne komunikacije budu poremećene elektronskim ratovanjem.

Fedorov je takođe rekao da Ukrajina radi na stvaranju tehnologija sličnih onima, koje se koriste za gađanje ruskih dronova kamikaza “Lancet”.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …