Vučić: Nismo daleko, od situacije u kojoj će Srbi sa Kosova da se pakuju na kamione i traktore!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je istakao da će premijer Kosova Aljbin Kurti nastaviti sa progonom i maltretiranjem Srba i da nismo daleko, od situacije u kojoj će se Srbi sa Kosova pakovati na kamione i traktore.

Gostujući u emisiji Ćirilca na televiziji Hepi Vučić je precizirao da će zbog poslednjih događaja na Kosovu Srbija trpeti posledice narednih nekoliko meseci.

Govoreći o pozivima američkih zvaničnika da Srbija smanji broj pripadnika vojske na administrativnoj liniji Vučić je istakao da je Entoni Blinken, državni sekretar SAD pristojan čovek i da mu je delovao iskreno uzbuđeno kada su razgovarali.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

– Oni su bili zabrinuti, jer smo doveli neka sofisticiranja naoružanja. Mi probali da ih razuverimo, jer nam nije potrebna tenzija, kazao je Vučić.

On je ponovo istakao da je na administrativnoj liniji bilo oko osam hiljada pripadnika vojske, te da je pre godinu dana bilo njih oko 14 hiljada.

Vučić je ponovio da su događaji iz sela Banjska posledica pritiska koji na pripadnike srpske zajednice vrši režim Aljbina Kurtija, ističući da je otkako je došao na vlast Kosovo napustilo 11 odsto Srba.

On je istakao da je kosovski policajac poginuo od eksplozivne naprave koja je bila postavljena na barikade.

On je istakao da izveštaji KFOR-a pokazuju da su i ranije na barikadama bile postavljene eksplozivne naprave, sa ciljem da se onemogući uklanjanje barikada teškim mašinama.

Bude li međunarodna zajednica dozvolila nastavak terora, a Aljbin Kurti će nastaviti maltretiranje i progon Srba, ljudi će početi da se pakuju i napuštaju Kosovo, upozorio je Vučić.

Nismo daleko od toga, dodao je on i poručio da su „naše službe“ rekonstruisale događaje od 24. septembra u selu Banjska.

Kosovski policajci su dobili nalog da ukone barikadu, jedan je poginuo od eksploziva, drugi je ranjen i tako je počelo, naveo je Vučić i naglasio da će „Srbija insistirati“ na odgovornosti onih koji su ubili trojicu Srba ali i onih koji su krivi za ubistvo albanskog policajca.

Vučić je ponovio ideju da se poveća prisustvo Kfora na severu, dodajući da je to predlog i albanskog premijera Edija Rame.

On je precizirao da Srbi ne vide nerijatelja u Kforu, već u Kurtiju.

Boriću se da ne bude sankcija za Srbiju, govoriću istinu o ovim događajina, nema šta da krijem.

Meni je smešno kad kažu da ja stojim iza toga, rekao je Vučić o predstojećem susretima s predstavnicima međunarodne zajednice.

Kosovsko pravosuđe odustalo od teze da je Radoičić ubio Olivera Ivanovića

Milan Radoičić nije akademik, ni slikar, niti književnik, na ulici je odrastao čovek, a godinama su lagali da je ubio Olivera Ivanovića, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ističući da je i kosovsko pravosuđe odustalo od te teze.

Meni to (Radoičićevo) bogatstvo ne znači ništa, ako moja porodica i narod nemaju slobodu, a da li mogu da opravdam da policajac bude ubijen – to da opravdan ne mogu, rekao je Vučić u razgovoru sa Milomirom Mariće u emisiji „Ćirilica“ TV Hepi.

Zato osuda ali motive tih ljudi, zašto su se pobunili, ne mogu da negiram, rekao je Vučić.

Danas

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …