Vučić se sastao sa Vladimirom Zelenskim u Granadi!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim, uoči početka samita Evropske političke zajednice koji se održava u španskom gradu Granadi, javlja Tanjug.

“Kratak i otvoren razgovor sa predsednikom Vladimirom Zelenskim o svim važnim pitanjima”, naveo je Vučić.

Vučić se prethodno sastao sa premijerom Velike Britanije Rišijem Sunakom, sa kojim je razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

On se susreo i sa premijerom Španije Pedrom Sančezom kome se zahvalio na razumevanju pozicija Srbije po pitanju Kosova i Metohije i doslednoj podršci teritorijalnom integritetu, kao i sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom i predsednikom Vlade Republike Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim.

Treći samit Evropske političke zajednice okupiće danas u španskom gradu Granadi lidere 47 evropskih zemalja, a jedna od glavnih tema biće proširenje Evropske unije.

Lideri će razgovarati o unapređenju političkog dijaloga i saradnje u cilju jačanja bezbednosti i stabilnosti na evropskom kontinentu.

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel kazao je da bi na samitu Evropske političke zajednice u Granadi moglo da dođe do neformalnih sastanaka lidera EU i Zapadnog Balkana o situaciji na Kosmetu.

RT Balkan

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …