Medvedev: Dodik je jedan od retkih lidera u savremenoj Evropi, koji sprovodi uravnoteženu i mudru politiku!

Dmitrij Medvedev, najbliži saradnik ruskog predsednika Vladimira Putina, pohvalio je lidera bosanskih Srba Milorada Dodika, zbog njegove protivzapadne politike opisavši ga, kao “uravnoteženog i mudrog” političara.

Dodik se u četvrtak na društvenoj mreži X pohvalio kako mu je Medvedev čestitao na ponovnom izboru za predsednika stranke Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Dodik tu stranku vodi otkako je osnovana 1996. godine.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Na izbornom kongresu održanom u subotu ponovo nije imao nijednog protivkandidata i izabran je jednoglasno.

Medvedev koji je formalni čelnik Jedinstvene Rusije, stranke kojom upravlja Putin, napisao je da ga raduje što je Dodik dobio jednoglasnu podršku za reizbor, a što smatra dokazom strateškog partnerstva Republike Srpske i Rusije.

„Vi ste jedan od retkih lidera u savremenoj Evropi koji sprovodi uravnoteženu i mudru politiku“, napisao je Medvedev koji slovi za jednog od najradikalnijih jastrebova ruske politike i zagovornika oštre konfrontacije sa Zapadom, navodi Hina.

Dodika je ruski zvaničnik pohvalio i zato što insistira na vojnoj neutralnosti BiH, odnosno što blokira njeno približavanje članstvu u NATO-u.

Uz sliku pisma koje mu je poslao Medvedev, Dodik je čoveku od Putinovog najvećeg poverenja srdačno zahvalio.

„Hvala Dmitriju Medvedevu, predsedniku Jedinstvene Rusije, na čestitki povodom mog reizbora, na mesto predsednika SNSD-a“, napisao je Dodik koji je ranije najavio kako će ove jeseni putovati u Rusiju, gde planira da se sastane s Putinom.

Od početka ruske agresije na Ukrajinu Dodik otvoreno podržava Moskvu i zaustavlja sva nastojanja da se BiH formalno pridruži zapadnoj politici sankcija protiv Rusije.

N1

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …