Zastrašujuća osveta Izraelaca! Ovo su najnoviji podaci o broju ubijenih…

Najmanje 313 Palestinaca je ubijeno, uključujući 20 dece, u izraelskim vazdušnim napadima na Gazu od subote, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Palestinske uprave.

Sukobi su nastavljeni u nedelju, 8. oktobra, između Izraela i islamističkog pokreta Hamas, koji je iznenada napao, dan ranije.

SAD, Evropljani i mnoge prestonice najoštrije su osudile Hamasove napade na Izrael, govoreći o riziku od „velike regionalne eskalacije“, dok se Rusija uzdržala i pozvala na mir.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Hamas je iznenada napao Izrael u subotu ujutro, 7. oktobra. Kao odmazdu, Izrael je pokrenuo ogromnu vojnu operaciju pod nazivom „Gvozdeni mačevi“ da osveti ovaj „crni dan“.

Prema pisanju izraelskih medija, na izraelskoj strani ima više od 300 mrtvih.

Izraelsko ministarstvo zdravlja izveštava o 1.864 povređene, uključujući skoro 350 u teškom stanju.

Prema nekoliko izvora, Hamas drži više od 100 Izraelaca, kao taoce.

U Pojasu Gaze, pogođenom desetinama izraelskih vazdušnih napada, palestinsko ministarstvo zdravlja je u nedelju izvestilo o 313 mrtvih za 24 sata, uključujući 20 dece i skoro 2.000 povređenih.

Izraelska artiljerija udarila je u nedelju ujutro na južni Liban, kao odgovor, na vatru koja dolazi iz tog područja, tvrdi Hezbolah.

Hamas kaže da je „rekonstruisao svoje snage“ na izraelskim teritorijama i da nastavlja sa „infiltracijama“.

Portparol vojske Hamasa rekao je ove nedelje u podne da je ta organizacija uspela da „popuni svoje snage“ unutar izraelskih teritorija i pruži pomoć svojim vojnicima, koji se bore na terenu.

Prema njegovim rečima, militanti Hamasa se i dalje bore u Izraelu, a ranije tog dana palestinska organizacija je uverila da je tokom noći i ranog jutra u nedelju ponovo uspela da se infiltrira na izraelske teritorije, posebno u kibucima i selima Sufa, Holit i Jejted.

List Haarec, koji je dodao da su palestinski napadači iz Hamasa “infiltrirali” Kibuc Magen, ove nedelje.

Palestinske vlasti pozivaju na hitan sastanak Arapske lige.

Palestinske vlasti poslale su ove nedjelje memorandum, kojim pozivaju na hitan sastanak Arapske lige, na nivou ministara vanjskih poslova, objavila je palestinska novinska agencija Vafa.

Zahtev za sastankom opravdan je, prema palestinskim vlastima, „brutalnom i kontinuiranom agresijom Izraela, na palestinski narod, uključujući eskalaciju napada na džamiju Al-Aksa, od strane hiljada doseljenika“, precizira Vafa, pozivajući se na Palestince, ambasador u Arapskoj ligi Muhannad Al Aklouk.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …